Zečević otkrio: “Todorić pravio neke kombinacije sa Zvezdom, a od lupanja po glavi navija za Partizan”

Žarko Zečević oduševio je sve zanimljivim anegdotama

Bivši košarkaš i dugogodišnji funkcioner KK Partizan, Dragan Todorić, promovisao je knjigu pod nazivom “Crno na belo”, a među govornicima našao se i njegov veliki prijatelj Žarko Zečević. 

Proslavljeni sportski funkcioner otkrio je niz zanimljivih detalja. Tako, ispričao je kako je Todorić došao u Partizan i dodao da je nekada navijao za Zvezdu.

– Moj veliki prijatelj sa kojim sam drugovao, sve vreme dok sam bio u Partizanu – počeo je Zečević i nastavio:

– Uđemo u neko dvorište i vidimo klinca kako prostire veš. Pitamo da li ovde stanuje Todorić, kaže “da”. Gde je Toša, a on kaže pa ja sam Toša. Posle taj mali svirnuo jedno 35 koševa i niko ne može da ga uhvati. Ni lasom, a ne nečim drugim, pa ga juri po terenu. Kažem ja ipak je ovo igrač za Partizan. I tako Todorić dođe u Partizan. S obzirom da je i tada voleo da pravi kombinacije, napravio je dogovor sa Crvenom zvezdom. Treba ga sačuvati nedelju dana dok ne počne prelazni rok, i šta će gde će, kod mene u stan. U to vreme moj otac ministar policije i nikom ne pada na pamet da dođe i proverava ko je u stanu.

Jedino što nije napisao, da smo imali šarplaninca. Imao je zadatak svako jutro da ga šeta, ali samo u dvorištu. To je početak našeg prijateljstva i to što je obeležio celu epohu kao igrač i funkcioner. Izuzetna karijera i može da bude samo ponosan. Kao i njegova porodica.

– Da uprostim, ali ovo da kažem. Tu su naši prijatelji iz Crne Gore. Kaže mi Vesko Barović, “slušaj imamo bolji klub i bolje igrače, ali dok je onaj u Partizanu teško da možemo da dobijemo utakmicu” – kazao je Zečević, a onda ispričao i zanimljivu anegdotu.

– Pošto smo ga zvali “šaranče”, on je samo preskočio da kaže da je morao da bude navijač Zvezde, zbog oca. Jednog dana mi na pregledu u bolnici “Dragiša Mišović”, a on gleda ka stadionu kada Zvezda igra sa nekim. Skupimo se oko njega i počne šamaranje i lupanje po glavi. “Za koga ti navijaš?”. Od tada navija za Partizan – završio je Zečević.

Originalni tekst Telegraf.rs