ŽARKO PASPALJ O PARTIZANU

U svom prvom blogu za zvanični sajt ABA lige, ambasador tog takmičenja i proslavljeni reprezentativac naše zemlje Žarko Paspalj je analizirao situaciju na tabeli, istovremeno iznoseći i stav o ligi i njenom značenju.

Partizan je trenutno na skoru 6:6, bilo je tu nekih neočekivanih poraza, nekih pobeda koje su bile izvanredne, imaju uspona i padova. Onako kako je tim poslagan, tako igra. Posle prve utakmice u Zagrebu na početku sezone jako me je iznenadio dobar odnos i ponašanje na terenu, kao i jedna teška pobeda protiv renomirane Cedevite koja je u tom momentu izgledala vrlo interesantno. U jednom momentu došlo je do pada, i sa dva, tri poraza i do promene trenera. Doveli su čoveka koji je renomirani stručnjak u Evropi. Njegovo ime samo po sebi nosi neku mogućnost, kvalitet i optimizam da će nešto bolje da se dešava. Ali, na kraju krajeva trener ne igra, trener je onaj koji postavlja stvari, a igrači su ti koji igraju.

Partizan je u Evrokupu otišao dalje u odnosu na ono što je igrao u većem delu prve faze, ali je ipak odigrao u pravom momentu dve, tri dobre utakmice i prošao. Doduše, danak igranja dve utakmice je suviše težak za ovaj tim da zadrži neki kontinuitet što smo videli u utakmicama protiv FMP-a i Cedevite. Protiv FMP-a je teško dobijena utakmica, ali su je dobili, što može sa jedne strane da se podvede pod kvalitet. Protiv Cedevite u jednoj vrlo ozbiljnoj utakmici, koja je imala veliki značaj, ta pobeda se nije desila.

Izvor Kurir sport