Zaleđeni Partizanov Afrikanac u Kruševcu: Ovo nikad nisam doživeo!

Igrač iz Malija na sibirskoj temperatuti protiv Napretka postigao pobednosni gol, svoj prvi u Superligi.

Zaleđeni Partizanov Afrikanac u Kruševcu: Ovo nikad nisam doživeo!

0MMM3341 – Copyright MN Press

Junak Partizanove pobede u Kruševcu, Fuseni Dijabate, kaže da nikad u karijeri nije igrao na tako teškom i zaleđenom terenu kao juče protiv Napretka.

Samo zato što su bili uslovi kao u Sibiru, svoj gol nije proslavio ležanjem na zemlji u čuvenoj “bebi pozi” sa dlanovima ispod glave.

– Bilo je gotovo nemoguće igrati utakmicu. Ovakve uslove za igru nikad nisam doživeo. Bilo je prehladno, čak sam i trljao ruke preko rukavica od hladnoće. Moji saigrači i ja smo se osećali kao da smo u ratu, a ne na terenu – kaže Diabate, da bi zatim objasnio izostanak karakteristčne proslave gola:

– Zaista nisam mogao da legnem na zemlju, jer je bilo prehladno. Taj način proslave je značio “ljudi, prehladno je, možete li da uključite grejanje”.

Fuseni Dijabate

Dijabate je sve golove za Partizan postigao u Ligi konferencija. Jučerašnji protiv Napretka koji je njegovu ekipu približio Crvenoj zvezdi na “-8” bio je prvenac u Superligi. Igrač iz Malija kaže da se oseća spremnim posle rada u Turskoj.

Iskreno, pripreme su prošle fenomenalno. Odlično i baš intenzivno smo radili i u Beogradu i u Turskoj. Osećam da će ovo biti moja najbolja fudbalska sezona, da mogu sada da dam najviše! Presrećan sam i spreman!

Fudbaleri Partizana naredni meč igraju u subotu na svom stadionu protiv ekipe Mladosti iz Novog Sada.

Originalni tekst 24sedam.rs