Zagorac: Format EK sjajan, profitiraćemo svi od Željka

Krilni košarkaš Partizana Rade Zagorac kaže za Sport klub da je zadovoljan grupom u Evrokupu, kao i da mu se dopada novi format takmičenja.

KK Partizan NIS

Igraće crno-beli u A grupi, a suparnici su: Andora, Lokomotiva, Huventud, Lijetkabelis, Trento, Bulonj Metropolitan, Turk Telekom, Hamburg i Vroclav.

„Deluje mi da je kvalitetna grupa, po meri. Ima ekipa koje će imati ambicije da osvoje, ima i onih koji će samo želeti da prođu u narednu fazu. Geografski mi deluje da smo takođe dobro prošli, eventualno Krasnodar i Litvanija malo komplikovanije. Dobra grupa. Uz dobru pripremu i pravo sastavljanje tima, imamo odlične izglede da se sa visoke pozicije plasiramo dalje“, počinje Zagorac za Sport klub.

U novom formatu Evrokupa, prvo će se takmičiti dve grupe sa po deset timova po dvokružnom sistemu, a samo po dve poslednjeplasirane ekipe neče proći u narednu fazu.

Od osmine finala igra se samo po jedna utakmica, a domaćin je onaj tim koji bude bolje plasiran u grupnoj fazi.

„Meni je zanimljiv novi format. Daje ekipama i menadžmentu ekipa veći prostor za sklapanje tima na duže staze i za planiranje putovanja. Manje će biti i prostora za dodatna iznenađenja ako bude promena u rasporedu, ovo mi deluje kao dosta stabilniji format. Volim što je veći broj utakmica u regularnom delu i što je veća kompetitivnost u eliminacionom delu“.

Nedavno je Partizan preuzeo legendarni Željko Obradović.

„Drago mi je što je Željko došao. I klub i igrači će profitirati od njegovog velikog rejtinga“, zaključuje Zagorac.

Sezona u Evrokupu počinje 20. oktobra

Originalni članak: Sport Klub