Za titulu mora da se odreši kesa – Halo, Kortrajk, Stolici trebaju golman i štoper!

Partizan je imao na “generalci” protiv Fenerbahčea dosta pozitivnih stvari, ali određeni nedostaci su izašli na videlo, koji će morati da se reše u narednim sedmicama.

Prvi – primljeni pogodak. Crno-beli su jedina dva gola koja su primili na pripremama dozvolili na identičan način, pošto su golmani “kumovali” svojim greškama.

Pričalo se da će Popović imati prednost u odnosu na Stevanovića zbog bolje igre nogom, što voli trener Stolica, ali ih je on obojicu rotirao i teško da će biti zadovoljan posle viđenog.

Zbog toga, možda je vreme da Partizan dobije novu i stabilnu “jedinicu”. Radi se o Marku Iliću, golmanu Kortrajka. Sjajno je branio u dresu Voždovca, što mu je omogućilo da ode u Belgiju, a čini se da bi po svim svojim karakteristikama najbolje legao sistemu koji forsira novi trener. Njih dvojica su imali priliku da sarađuju u mladoj reprezentaciji, tako da je Ilić upoznat sa zahtevima Stolice. Ipak, on ima važeći ugovor do 2024. godine i branio je standardno, a uz to je imao fantastične partije koje su ga preporučile selektoru Piksiju, koji nije propustio da ga pozove u A selekciju, pa bi crno-beli morali da odreše kesu za njega, ali o tome ćemo nešto više u redovima ispod.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Pod dva – štoper. Vratio se Sveta Marković, tu je i Siniša Saničanin, a Igor Vujačić se nalazi na transfer listi i pitanje je da li će Stolica koristiti njegove usluge u narednom periodu. Zbog toga ćemo se opet vratiti u Belgiju, i to opet u Kortrajk.

Aleksandar Radovanović. Čini se, možda, igrač koji bi savršeno legao u paru sa Markovićem i nije tajna da bi navijači voleli da ga vide u Humskoj. Pritom mu je leva noga jača. Kružile su priče ranijih godina da se Partizan interesuje za njega, ali nikada nije bilo nečeg konkretnog. Ovo leto se činilo kao da su crno-beli krenuli u napad na njega, ali je onda stigao demant od samog igrača, a uz to se u njegovim rečima prilikom jednog intervjua moglo videti da bi rado obukao dres “parnog valjka“. Takođe, i on je imao priliku da sarađuje sa Stolicom, dok je nosio dres Vojvodine i imao je samo reči hvale za trenera, tako da i on poznaje njegove zahteve i ne bi mu trebalo puno da se uklopi u sistem. U istom slučaju kao i kod njegovog klupskog kolege, ugovor mu ističe iste godine i moraće da se plati obeštećenje za njega.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Sada dolazimo i do dela – odresti kesu za pojačanja.

Generalni direktor, Miloš Vazura, je rekao na prozivci da se klub nalazi u stabilnom stanju, a ukoliko bi se desila prodaja Milovanovića, kao i bonusi koji treba da stignu od Sadika i Pavlovića, sigurno bi to bio dodatan plus, koji bi morao da se iskoristi u pojačanja. Prava pojačanja.

Ilić i Radovanović bi mogli da budu nastavak slagalice, uz dovođenje još najmanje tri ili četiri igrača, jasno je na kojim pozicijama, a poslastica je inostrano krilo koje svi sa nestrpljenjem čekaju u Humskoj.

Za sada je kvalitetno odrađen prelazni rok, pojačanja poput Filipovića i Andradea su pokazala kvalitet, a ako nastave u istom smeru i nauče na greškama iz prethodnih godina, titula bi mogla da se vrati u Partizanove vitrine.

Originalni članak Objektiv.rs