Vukčević: Konsultovao sam se sa tatom i mamom

Novi igrač Partizana Tristan Vukčević govorio je za Sport klub o dolasku u Beograd, prvom treningu koji je odradio sa ekipom i očekivanjima sa crno-belima.

Super se osećam, odradio sam prvi trening sa ekipom i dobro se osećam. Želim da pobeđujemo što više možemo, da osvojimo što više titula i da pobedimo mnogo utakmica, da napredujem i naučim od svih ovih saigrača što više“, rekao je bivši igrač Real Madrida za SK i nastavio o tome sa kim se konsultovao u vezi sa dolaskom u Beograd i Partizan:

„Sa tatom. Tatom i mamom. Njima je drago što sam došao, blizu sam kuće. Madrid je daleko, a ovde mi je porodica i svi su mi bliži. To je bolje i za mene i moju porodicu“.

Kada je reč o ličnim ambicijama, mladi košarkaš ima jasan plan:

„Plan je da pomognem Partizanu što više mogu“.

Talentovani košarkaš ima 18 godina i igra na poziciji krlnog centra. Vukčević je rođen u Italiji, u Sijeni, dok je njegov otac Dušan Vukčević igrao za Montepaski. Tristan ima još i srpsko, grčko i švedsko državljanstvo. Njegov otac Dušan Vukčević igrao je u karijeri još i za Crvenu zvezdu, Olimpijakos, Real Madrid, Armani i Virtus.

Za prvi tim Real Madrida Tristan je debitovao 2. septembra prošle godine u pripremnoj utakmici, a u pobedi protiv Betisa postigao je osam poena. Profesionalni debitantski nastup iamo je protiv Gran Kanarije 11. oktobra prošle godine – postigao je dva poena, uz dva skoka za četiri minuta na terenu.

Originalni članak na: Sport Klub