VUJOŠEVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU “Pare se daju samo klubovima za koje se navija”

Legendarni trener KK Partizan Duško Vujošević opet se nalazi u glavnom gradu Srbije.

On je trenutno na klupi Kluža, a sa crno-belima odigrao je dve prijateljske utakmice. Obe utakmice odigrane su u Hali sportova ‘Ranko Žeravica’, koja kod Vujoševića budi velike emocije.

– Hala sportova u meni budi velike emocije, jer sam tu zavoleo košarku. Bilo je divno vratiti se u ovu dvoranu – rekao je Vujošević u emisiji ’60 minuta sa Vladom i Acom’ na MaxBet radiju.

On je rumunsku ekipu preuzeo prošle godine, i opisao kako izgleda život u Klužu.

– Kluž je lep grad, ima 300.000 stanovnika, što mi sada odgovara. Ima dosta austrougarske arhitekture, kao i studenata i kulturnih manifestacija. Ipak, ništa ne može da mi zameni Beograd. U Klužu je klupska košarka mnogo kvalitetnija nego što mislimo. Imamo osam stranaca, od čega su dva naturalizovana. U Srbiji Kluž gledamo kroz rumunsku reprezentaciju.

Još uvek se ne zna da li će se naredna sezona igrati pred praznim tribinama.

– I ako se bude igralo pred praznim tribinama, klubovi i igrači moraju da pokažu podjednaku želju. Mnogo je lakše kada se igra u normalnim uslovima, ali košarka mora da bude jača od korone.

Vujošević smatra da Srbija nema državnu politiku koja ima sistem finansiranja vrhunskog sporta.

– Jugoslavija je bila ozbiljna, jer je bilo mesta i za Čačak i Kraljevo. Otkako je Srbija postala samostalna morala je da proizvodi nove klubove i funkcionere. Nemamo državnu politiku koja bi imala sistem finansiranja vrhunskog sporta. Sada se daju pare klubovima za koje se navija – zaključio je bivši trener Partizana.

Izvor Hotsport

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *