VUČELIĆ: Ovde je nastao fudbalski klub, pa svi ostali! 

FK Partizan proslavio 77. rođendan 🥳🥳🥳

JSD Partizan obeležio je juče 77 godina od osnivanja, a proslava je protekla sasvim drugačije u odnosu na sve prethodne godine.

Naime, tokom dana fudbalski klub Partizan obeležio je rođendan na svom stadionu, da bi uveče u poznatom beogradskom hotelu JSD Partizan proslavio 77 godina postojanja.

Na stadionu u Humskoj okupili su se predstavnici fudbalskog kluba, na čelu sa predsednikom Miloradom Vučelićem koji je u suboku sa predsednikom košarkaškog kluba Partizan Ostojom Mijailovićem koji je u APR-u upisan kao predsednik tog sportskog društva.

FOTO: REDPORTAL.RS/MARIJANA VASILJEVIĆ

Vučelić se na proslavi obratio okupljenima kojima je rekao:

– Danas su i druge sekcije, klubovi, ovde sa nama i želimo da danas obeležimo taj dan kao i uvek što ga obeležavamo, u nešto drugačijim okolnostima i na drugačiji način, ali na ovaj dan ne treba govoriti o tim okolnostima, jer bi to bacilo senku na ljude koji su ga osnovali i vodili sve ove godine JSD Partizan, FK Partizan i druge klubove koji su nastajali posle fudbalskog kluba. To bacanje senki je moguće, osenčavanje je moguće, ali se ta svetlost ne može ugasiti nikad. Mi smo nastavljači te svetlosti kojom je FK Partizan sjajno blistao od te 1945. U to ime želim vam svima srećan rođendan i da ostanemo i ponosni i dostojni svojih osnivača. Sa željom da će neki od tih malih oblačića minuti i da ćemo ostati dostojni ljudi koji su u mnogo težim uslovima osnovali JSD i FK, nadam se da ćemo ostati dostojni istorije i tradicije i da ćemo nastaviti svim silama i snagama. Srećan rođendan, Partizanovci – rekao je Vučelić.

On je u govoru podsetio i na osnivače kluba i nekoliko puta je naglasio da je u okviru JSD Partizan ideja bila da prvo nastane fudbalski klub, a onda ostale sekcije:

– Na današnji dan pre 77 godina su Peko Dapčević, Ratko Vujović Čoče, Svetozar Vukmanović Tempo i Koča Popović posle oslobođenja zemlje od okupatora u prvoj nepunoj godini slobode rešili da osnuju Fudbalski klub Partizan i kako je to Peko Dapčević kasnije pričao, da naprave fudbalski klub koji će da bude okosnica sportskog društva. Tada je bilo nekoliko sekcija okupljenjih oko fudbalskog kluba, zbog kojeg je kasnije građen i stadion Partizana. Sve ove godine od osnivanja trudili smo se da budemo dostojni takvih preteča i takvih osnivača i da pokažemo i poštovanje, takmičarski duh, viteštvo u svim mogućim okolnostima i da uglavnom pobeđujemo. Nema nijednog kluba sa više trofeja nego što ih ima JSD i FK Partizan, koji je bio i ostao okosnica i magnet za ostale klubove – zaključio je Vučelić.

Na dan proslave rođendana JSD Partizan, FK Partizan optužio je Ostoju Mijailovića da je koristio falsifikovani prečat za registraciju svog mandata predsednika sportskog društva.

Originalni tekst Redportal.rs