Vreme je za Sejdubu Sumu: Partizanov Gvinejac dobija minute u Novom Pazaru

Trebalo bi da bude u kombinaciji za revanš sa Sočijem

Tri sedmice su prošle od početka sezone, još se nije desilo da Sejduba Suma odigra sekund u dresu Partizana, međutim, to bi moglo da se promeni na gostovanju u Novom Pazaru. Omaleni Gvinejac doputovao je sa ekipom u grad na obalama Jošanice i ako sve bude teklo kako se crno-beli nadaju postoji opcija da u završnici susreta dobije šansu. Konačno.

Bio bi to znak da Aleksandar Stanojević računa na afričkog vezistu, koji je bio van protokola u početna tri superligaška kola, dvomeču sa DAC-om i prvom susretu trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija sa Sočijem. Baš usled blizine revanša sa Rusima i procene da bi bilo dobro imati koju opciju više za okršaj sa petoplasiranim timom prethodnog prvanstva Rusije, crno-beli su vratili Sumu u pogon.

Dosad se njegovo odsustvo objašnjavalo činjenicom da je propustio pripremni period u Sloveniji, da na fizičkom planu zaostaje za ekipom i šansama za potencijalni transfer. Sad kad od 90 minuta druge utakmice sa Sočijem zavisi Partizanova evropska sezona svima u Humskoj 1 jasno da bi bio preveliki luksuz držati van ekipe najskupljeg igrača tima. Pogotovo ako se ima u vidu da je u prošlosti učinkovit bio baš na evorpskim utakmicama (Videoton, Olimpijakos, Dinamo Kijev, Malatija, Molde, Astana).

Pošto bi bio ogroman rizik da Suma debituje ove sezone baš protiv Sočija – iako je jedna od ideja da mu je za taj meč namenjena uloga rezerviste, sa idejom da promeni ritam dešavanja na terenu – stručni štab bi da uvede u ekipu na prvenstvenom gostovanju u Raškoj. Kako se može čuti, plan je da Sejduba odigra poslednjih pola sata ili 20-ak minuta. Naravno, bude li to rezultat dozvoljavao.

Suma je imao veliku želju da ode, ali ponude koje su bile za njega nisu zadovoljile ni klub ni njega. Sada je rekao da želi da se bori za mesto u timu, pa sve zavisi od njega. Kako se bori, to će vreme pokazati. Svako želi dobrog igrača, pa i ja, ali prvo mora on da se nametne ekipi, jer vidite kakav nam je timski duh, a tek onda treneru. Od njega zavisi, jer ima dosta igrača koji igraju dobro, imaju izvanrednu statistiku i prošle i ove sezone. Neka radi, neka se trudi, dobiće šansu kad zasluži“, precizirao je trener Parnog valjka, Aleksandar Stanojević uoči susreta četvrtog kola Superlige.

Činjenica da će prvi put ove sezone Sejduba Suma biti u kombinaciji za sastav nagoveštava da bi Partizan mogao da ima opciju više u nastavku takmičenja na tri fronta. Poslednji put za crno-bele igrao je 9. maja na Banovom brdu protiv Čukaričkog. Izgleda da je vreme za povratak…

ŠANSA TERZIĆU

Nemanja Jović je povređen, verovalo se da je meč sa Novim Pazarom idealan poligon za Lazara Pavlovića, međutim, rodila se u stručnom štabu ideja da bi na dalekom gostovanju šansu mogao da dobije Nikola Terzić i tako popuni mesto bonusa.

Terzić je zimus došao među crno-bele iz Čukaričkog, debitovao je u završnici prethodne sezone protiv TSC-a, najbolje se snalazi na poziciji desnog krila.

Rođen je 28. septembra 2000.

Originalni članak Mozzart sport