VLADIMIR VULETIĆ: UEFA mora da privremeno suspenduje svoju odluku, ‘Grobari’ bi mogli na Molde!

Profesor na Pravnom fakultetu i potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić je ekskluzivno za HotSport najavio žalbu na odluku UEFA da suspenduje dva meča stadion u Humskoj i najavio navijače na tribinama za duel sa Moldeom.

U Humsku je stigao zvaničan dopis UEFA na kaznu Partizanu zbog rasističkih ispada njegovih navijača u prvom meču protiv Malatije. Za HotSport potpredsednik Partizana Vladimir Vuletićje najavio žalbu, ali i mogućnost da odluka Disciplinske komisije bude suspendovana do konačne presude.

– UEFA nam je poslala dopis u kom nam je detaljno opisano zbog čega smo kao klub kažnjeni. Mi ćemo kao klub već sutra najaviti žalbu, a podnećemo je zvanično u ponedeljak. Samom žalbom ćemo izvesno odložiti kaznu za meč protiv Moldea, naravno ukoliko večeras prođemo Malatiju. Nama je potencijalni dvomeč protiv Moldea najvažniji u sezoni i ako dođe do njega učinićemo sve da imamo podršku sa tribina. Bilo bi glupo recimo da nam usvoje žalbu, a mi meč odigramo pred praznim tribinama. Ko bi onda mogao nama da nadoknadi načinjenu štetu. Verujem da će UEFA privremeno suspendovati svoju odluku, dok se ne donese konačna. – istakao je Vuletić za HotSport, te se potom vratio na žalbu koja će sutra biti najavljena:

– Verujemo da će nam žalba prepoloviti kaznu, što bi bio za nas ogroman uspeh, imajući u vidu da smo višestruki povratnici i da smo često kažnjavani u poslednjih pet godina. Tražićemo da usmeno objasnimo “disciplincima” UEFA, da povici Mičelu Donaldu, svakako neprihvatljivi, nisu rasizam, već navijačko prepucavanje – rekao je Vuletić.

Sad ostaje da se vidi hoće li UEFA uslišiti pravno obrazloženje crno-belih i osvajač Kupa Srbije dobiti veliko pojačanje pred meč sa Norvežanima ili Grcima.

Izvor Hotsport

Stefan Smuđa