Vladimir Vuletić: Kineski mudraci Vla Bu La i Dra Go La

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić o disciplinskoj prijavi Vladimira Bulatovića zbog „vređanja” Dragomira Lazovića

Odjeci utakmice Partizan – Mačva, ili ako vam je više po volji, „treće poluvreme”, još traje i ne nazire mu se kraj, tačnije – posle najave iz Humske da će na narednoj sednici Skupštine Zajednice klubova Super i Prve lige zahtevati smenu njenog predsednika Dragomira Lazovića i direktora elite Vladimira Bulatovića preti da uđe u produžetke!

Tome u prilog – kontraudar sa Terazija 3: Vladimir Bulatović podneo je prijavu Disciplinskoj komisiji FSS zbog izjava u medijima potpredsednika crno-belih Vladimira Vuletića uperenih protiv Dragomira Lazovića!

– Da, Bulatović mi „na teret” stavlja navodno vređanje čelnika fudbalske organizacije, odnosno predsednika Zajednice Super i Prve lige Srbije Dragomira Lazovića – kaže, u neverici vrteći glavom, Vuletić i otkriva da mu je „čestitka” stigla poslednjeg radnog dana prošle sedmice.

Podsetimo, Partizan je zahtevao ponavljanje susreta sa Šapčanima smatrajući da je odigran u neregularnim uslovima (sneg do članaka) i da ostale utakmice 21. kola nisu smele da budu odlagane čak za utorak, takmičarski organi su, pak, susret registrovali postignutim rezultatom – 0:0.

– Bulatović je kao dokazni materijal priložio tekst članka iz jednog dnevnog lista, od 19. decembra 2018. Neposrednim uvidom, ustanovio sam da Bulatović pokušava da svom mentoru i pravnom staratelju Lazoviću skine naočari sa glave, isto kao što je Lazović direktoru Bulatoviću koncipirao donetu odluku u vezi sa utakmicom Partizan – Mačva.

Profesor rimskog prava na Pravnom fakultetu u Beogradu podiže glas:

– Zašto se Disciplinska komisija FSS ne bavi najavama Lazovića da će Bulatović sigurno odbiti žalbu Partizana, pre nego što je odluka o tom meču i doneta? Pritom, žalba njemu nije bila ni poslata, budući da je nenadležan.

E, sad Vuletić kreće u ofanzivu:

– Možda Bulatoviću smeta čuveno delo LJubomira Simovića „Boj na Kosovu”, sa alegoričnim opisom: „Šta biva kad se topuzina da buzdovanu”. U prevodu, šta biva kad se nenadležni organi bave pravnim stvarima u kojima su neuki! Ko je od njih dvojice topuz, a ko buzdovan, ne znam. Nije mi jasno kako su se oni prepoznali u navedenoj alegoriji.

Šta dalje?

– U roku od osam dana odgovoriću Disciplinskoj komisiji FSS na ovu blasfemičnu prijavu, pa ću se, kao Kočićev „Jazavac pred sudom”, pojaviti u svojstvu branjenika optuženih: LJubomira Simovića, Branislava Nušića, Jovana Sterije Popovića, Petra Petrovića NJegoša i Radoja Domanovića.

Vladimir Vuletić zaključuje u svom stilu, otišavši korak dalje:

– Zahtevaću saslušanje pred DK FSS, na kojem ću da pripovedam drevnu kinesku priču o mudracu Vla bu la i njegovom učitelju i mentoru Dra Go La. Biće to pripovest o naporima ovih kineskih mudraca da odbrane višu silu od sile prava!

Izvor Sportski žurnal

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *