Vlada Ćujić – Samo titula donosi potpuni spokoj pred letnju reformu UEFA takmičenja!(VIDEO)

Gost Partizanovog podkasta bio je klupski analitičar Vlada Ćujić. I premda evropski put Partizana počinje tek za šest meseci trenutno su aktuelne reforme u UEFA takmičenjima, a ko bi nam bolje objasnio šta nas sve novo čeka u svetu evropskog fudbala od našeg dragog Vlade.

Kako će uopšte izgledati grupne faze evropskih takmičenja od leta koje je pred nama:


-Pre svega, sve tri lige, Šampiona, Evrope, Konferencije povećavaju broj učesnika na 36. Zatim, možda i najveća promena je ta što više nema grupa već se svih 36 timova nalazi na jednoj tabeli. Potom, a to posebno raduje navijače crno-belih, broj mečeva u LŠ i LE se povećava sa 6 na 8.

U osnovnim crtama ovo zvuči jako zanimljivo, a gde je tu naš Partizan:

-Za Partizan je od izuzetne važnosti da osvoji prvenstvo koje je u toku jer samo u tom slučaju ima osiguranu Ligu Evrope u najmanju ruku, uz plej-of odnosno samo jedan dvomeč za ulazak u Ligu Šampiona. Ako pak naš Partizan bude vicešampion, u tom slučaju ne bi imao zagarantovanu nijednu evropsku ligu, pa čak ni Ligu Konferencije.

Za kraj, bilo je govora i o finansijskim aspektima evropskih takmičenja:

-Nemamo još uvek precizne informacije ali očekuje se da će i na finansijskom planu nagrade koje donosi UEFA biti za oko 20 procenata veće nego što su bile dosad. Iz svih pomenutih razloga izuzetno je važno da se Partizan na jesen nađe u 108 evropskih timova a put ka tome kreće iz Ivanjice!