Vesterman: Partizan je kao „Pepeljuga“

Photo by Angel Martinez/Euroleague Basketball via Getty Images

Košarkaš španskog Obradoira Leo Vesterman, nekadašnji plejmejker Partizana i reprezentacije Francuske, rekao je u podkastu portala “basketnews” da veruje da “crno-beli” mogu da osvoje Evroligu.

Sve četiri četvrfinalne serije će biti fenomenalne, nadam se da će sve biti rešene u petoj utakmici, kao navijač voleo bih da vidim što više majstorica. Na Fajnal foru vidim Olimpijakos, Monako, Barselonu i Partizan“, rekao je Francuz.

Vesterman očekuje da Partizan u majstorici u Madridu obezbedi vizu za Kaunas.

„Mislim da Partizan može da pobedi u Madridu u jednoj od prve dve utakmice, ali isto tako i Real može do slavlja u Beogradu iako je u poslednje vreme u Areni od gostujućih ekipa pobedila samo Barselona, pred fenomelanim navijačima Partizana“, kazao je Vesterman.

„Real je veliki klub i mnogo puta je pokazao da nikad ne smete da ga otpišete, čak ni kad ima probleme i povrede. Teško je ostaviti Real van Fajnal fora, jer ima odličan tim, ali Partizan u poslednje vreme igra fenomenalno, sa velikom energijom, predvođen Željkom Obradovićem i nošen ogromnom podrškom navijača. Vidim na kraju serije pobedu Partizana 3:2“.

Osvrnuo se Francuz i na eventualna moguća dešavanja na završnom turniru u Kaunasu.

„Fajnal for je jedna utakmica, tu je uvek sve moguće. Iz dubine duše se nadam da će u finalu igrati Monako i Partizan. Bilo bi zaista posebno da u polufinalu igraju Partizan i Barselona, Obradović protiv bivšeg učenika Jasikevičijusa, i to rodnom gradu Šarasa“, rekao je on.

„Što se tiče finala, kao i celog Fajnal fora, ne pravim predviđanja već sam vođen emocijama. Svi znaju da je Partizan klub koji volim najviše na svetu. Bila bi to ogromna, neverovatna priča, kruna jedne „Pepeljuga priče“, o timu na koji niko nije ozbiljno računao, a koji je došao na Fajnal for i osvojio titulu. Legenda o Željku Obradoviću bi postala još veća. Mogu da zamislim samo kako bi Beograd to proslavio“, zaključio je Vesterman. 

Originalni tekst Sport Klub