VERMEZOVIĆ: I DRUGI SE PITAJU

Derbi bio i prošao, ali tek sad kuva u prvenstvenoj trci

Pobeda Partizana u 154. okršaju večitih donela je zanimljivu završnicu borbe za titulu prvaka u koju crno-beli i Crvena zvezda ulaze bodovno poravnati, ali šampion i aktuelni lider ima prednost u saznanju da je osnovni deo prvenstva završio na prvom mestu i to bi mu donelo trofej ako obe ekipe završe sa istim brojem poena na kraju plej-ofa.

U njemu će svako će da odigra još po šest utakmica. Otuda je logično postaviti pitanje: kako će se izboriti sa novonastalim okolnostima odnosno da li će, kao što čaršija bruji i sve unapred zna, oba tima da pobede sve preostale mečeve?

U Humskoj 1 su svakako živnuli usled saznanja da su od mogućih devet uzeli čak sedam bodova u direktnim duelima sa Crvenom zvezdom, pa su mnogi posle trećeg derbija procenili da je ekipa Marka Nikolića, trenutno, ne samo u boljoj formi, nego neki kažu i bliža cilju.
Partizan je u mnogo boljem stanju. Prvenstveno psihološkom, posle pobede u derbiju. E sad: ne znam zašto mnogi sa sigurnošću tvrde da oba kluba neće izgubiti do kraja lige. Nije korektno prema protivnicima, valjda, pitaju se nešto“, ocenio je Vladimir Vermezović.

Bivši kapiten i šef struke Parnog valjka u dva mandata osvrnuo se na govorkanja po kuloarima da će i jedni i drugi sve da pobede do kraja.
Naš narod je navikao da čita između redova, kao glavno štivo. A teorije zavere su oduvek postojale i vazda latentno pritiskale igrače, sudije, navijače. Nismo tu dobro postavili stvari, ali to je već druga tema“, zaključio je Vladimir Veremzović