Moca:”Derbi ispunio očekivanja”!

Bivši direktor Omladinske škole crno-belih, nema konkretno objašnjenje za lošu posetu u 154. večitom derbiju (26.112):

Utakmice Partizana i Crvene zvezde uvek su posebno interesantne. Derbi u utorak imao je i veliki takmičarski značaj. Možda je došlo manje ljudi zbog praznika, termina utakmice… Svaki meč naših najboljih klubova je bitan, ekipe su uvek motivisane. Nisam razmišljao o konkretnim razlozima za manji broj gledalaca, trebalo bi situaciju da sagledamo ih svih uglova i pažljivo je analiziramo kako se nešto tako ne bi ponavljalo.

Da li je uzrok kratak razmak između dva prvenstvena derbija?

Utakmice večitih uvek predstavljaju mamac za publiku i veći broj derbija u kratkom periodu ne bi trebalo da utiče na posetu. Ubeđen sam da će na sledećem meču biti više gledalaca. Daj Bože da se Partizan i Zvezda sastanu i u finalu kupa.

Možete li da uporedite derbije dok ste vi bili igrač i danas?

Mnogo je teško da povučem takvu paralelu. Bila je to Jugoslavija, nismo mogli da odemo u inostranstvo sa manje od 28 godina. Nismo imali samo Partizan i Zvezdu u borbi za titulu, već Hajduk i Dinamo kao članove velike četvorke, Sarajevo, Željezničar i Vojvodinu, takođe osvajače titule. Svaka sezona bila je daleko neizvesnija, veliki broj klubova konkurentniji u borbi za prvaka. Današnji timovi večitih brzo se menjaju. Praktično se svakog leta pravi nova ekipa, iz tih razloga nemoguće je porediti nekadašnje i sadašnje derbije – istakao je Vukotić.

PARTIZAN OPASAN I KONKRETAN

Legendu Partizana obradovala je pobeda crno-belih u 154. večitom derbiju:

Crno-beli su zasluženo slavili, bili su organizovaniji, opasniji, konkretniji. Predstoji nam zanimljivih poslednjih šest kola, videćemo ko će da dođe do titule.