Vazura u „Miljanovom korneru“: FK Partizan mora sebe da zaštiti 

Generalni direktor crno-belih Miloš Vazura govorio je o izborima u sportskom društvu i otkrio šta znači odluka o „uslovnom istupanju“ FK Partizan iz JSD Partizan.

On je gostujući u emisiji „Miljanov korner“ na Sputnjiku potvrdio poruku Skupštine da Fudbalski klub Partizan uslovno napušta JSD.

„Da pojasnimo, stvarno se desilo – nije pitanje da li će se to desiti, već se desilo. Održana je redovna skupština FK Partizan, usvojeni su izveštaji i jedna od tačaka bila je Izveštaj predsednika kluba o situaciji u sportskom društvu Partizan. On je ujedno predsednik fudbalskog kluba i dalje jedini legitimni i legalni predsednik. U saopštenju jasno piše da je Skupština FK Partizan kao najviši organ kluba donela odluku da FK Partizan uslovno istupa iz članstva JSD Partizan i da odluka stupa na snagu preventivno”, rekao je Vazura.

Milorad Vučelić i Miloš Vazura - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2022

© Tanjug / DIMITRIJE GOLL

Potom je u programu pročitao taj kompletan pasus saopštenja Fudbalskog kluba Partizan od četvrtka, kako bi objasnio šta to znači „uslovno istupa“?

„Jasno piše… Fudbalski klub mora sebe da zaštiti. Na zakazanu skupštinu sportskog društva sam doneo papire, kada je gospodin Ostoja Mijailović hteo da uzme ovlašćenje Streljačkog kluba Partizan, ali ja mu nisam dao i doneo sam to ovlašćenje sa sobom ovde. Sva ovlašćenja svih klubova su tu i prisustvovali su Skupštini zakazanoj u prostorijama FK Partizan. Jasan je poziv gde se održava, ona ne može da se održava u kafiću, u drugom klubu i da može da je vodi samo aktuelni predsednik, koji je otvara i zatvara“, rekao je Vazura.

Generalni direktor crno-belih je potom prokomentarisao i dešavanja na dan Skupštine JSD posle koje je predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović upisan u Agencijiu za privredne registre kao zastupnik sportskog društva i naveo je da streljački, gimnastički, šahovski klub nisu imali legitimno ovlašćene predstavnike.

Ostoja Mijailović - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2022

Ostoja Mijailović

© Foto : KK Partizan

„Ja ove ljude ne poznajem, to su advokati koji nemaju veze sa klubovima. Moje pitanje ljudima iz klubova je – zašto oni nisu došli? U čemu je problem? Jer znamo da su vršeni strahoviti pritisci“.

Vazura se osvrnuo i na podnete krivične prijave.

„Šta je zbunilo javnost? Što smo mi podneli krivične prijave – to je taj upis u APR. Zapisnik sa skupštine je tu. Vi ste prisustvovali, izašli i završena je sednica. Ako ste prisustvovali, dali svoje potpise, ostavili ovlašćenja, nisu imali po dva ovlašćenja, već po jedno. Tražili su da im vratimo, ali služba sportskog društva nije vratila… Mi smo obavestili APR da ne smeju da prihvate nikakve promene, ali je za 17 minuta neko uspeo da se upiše u APR, i pored upozorenja sportskog društva i sa obrazloženjem da ne ulaze u to da li su dokumenti verodostojni. Sve smo napisali u krivičnoj prijavi, nešto od toga je rekao i predsednik Milorad Vučelić“.

Miloš Vazura - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2022

Miloš Vazura

© Foto : FK Partizan

Vazura je najavio da je FK Partizan dovoljno jak da istraje u borbi i za klub i za stadion.

„Nemojte da mislite da će fudbalski klub dozvoliti išta od toga, fudbalski klub je dovoljno jak da ne dozvoli ništa od toga. Niko neće moći da bilo šta privatno rukovodi stadionom“, rekao je Vazura i podsetio da je FK Partizan jedini ulagao u stadion u Humskoj u poslednje tri decenije.

Upitan da li Ostoja Mijailović kao zastupnik kluba upisan u APR-u može da raspusti Skupštinu FK Partizan, Vazura je rekao da ne može.

„Zbog svih spekulacija u medijima, a vidim da je i sam gospodin Mijailović rekao da može da smeni svaku upravu sportskog društva, poručujem da naravno da ne može. Neko mora da grubo krši taj statut, da se ne organizuje skupština da bi to uradio. Mi smo hteli da zaštitimo naš sportski sektor i izašli smo sa ovim, da se ne bi u medijima više spekulisalo Doći će ovaj, doći će onaj, ne znam ko… Dakle, mere moraju da budu kršene, da klub bude u blokadi i da to traje duži period. Ne može da se raspusti Skupština FK Partizan, već može da se uvede privremena mera na ovlašćeno lice, koja prestaje sazivanjem nove Skupštine. Da bismo to izbegli, sazvali smo redovnu skupštinu i 36 delegata je glasalo…“.

Miloš Vazura, Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2022

Miloš Vazura, Partizan

© Sputnik . Sputnjik Srbija

Vazura je naglasio da nije u toku borba za FK Partizan.

„Ovo nije borba za Fudbalski klub Partizan, on je stabilan i u januaru 2022. je imao izbornu Skupštinu i njen mandat traje do januara 2027. Bila je to vanredna, sada je bila redovna Skupština… Ima zanimljiva stvar, a mislim da će biti još zanimljivije, kako su se upisali u APR i na koji način su se upisali, da su sva dokumenta koji su podneli i isprave lažni i sledeće nedelje će ljudima i javnosti biti jasno kako su se upisali, ostavimo to za ponedeljak i utorak, da ne izlazimo bez dokaza, ali biće organizovana konferencija za novinare početkom nedelje i nećemo da ćutimo po ovoj temi“, dodao je Vazura.

Generalni direktor crno-belih je u „Miljanovom korneru“ najavio i nova ulaganja u stadion, jer će uskoro biti postavljeni novi reflektori.

„Spominju se reflektori, znam i razlog, FK Partizan je ušao u kupovinu novih reflektora i u narednim danima ćemo kupiti nove reflektore, moramo to zbog budućih takmičenja u Evropi. To je ogromna investicija od oko 750.000 evra, obratili smo se Savezu za pomoć, dobićemo kao i svi klubovi, ali većinu sredstava izdvojiće FK Partizan“.

Stadion FK Partizan - Sputnik Srbija, 1920, 26.09.2022

© Foto : FK Partizan

Planira se i ulaganje u stadion.

„Vidim da se sinoć u medijima dosta toga uzburkalo, dobio sam bezbroj poruka, poziva, šta i kako dalje, pitanja oko stadiona… FK Partizan poslednjih 30 godina, a ja sam osam godina generalni direktor fudbalskog kluba, potpuno finansira sve obaveze sportskog društva – od plata zaposlenih, do svih komunalija koje su ogromne i nisu male, a na tom stadionu borave svi klubovi. Vlasnik stadiona su svi klubovi, ali da napomenem da je FK Partizan angažovao proceniteljsku kuću koja će da proceni ulaganja fudbalskog kluba u poslednjih 30 godina u stadion. Fudbalski klub Partizan je sve plaćao“, zaključio je Vazura.

Originalni članak: Sputnikportal.rs