Vazura tražio pojačano obezbeđenje!?

Partizan na opasnoj prekretnici. – Glavni razlozi posrtanja: loši rezultati na domaćoj sceni, višemilionski dugovi, slaba omladinska škola…

Генерални директор Партизана Милош Вазура (Фото Н. Неговановић)

Sećanje je kamen spoticanja na putu nade, a car nad carevima je onaj koji je stekao ljubav naroda. Tako je i sa fudbalom, našim najpopularnijim sportom. Ili ste miljenih navijača ili ste njihov najveći neprijatelj. Na kraju, kada se saberu svi fragmenti, teren i rezultat ostaju jedino merilo uspešnosti. Jer, onaj ko jednom padne tu ostaje zauvek. Trenutno ljubav između uprave, igrača, trenera i navijača nije na nekom zavidnom nivou. Svi se na početku nove sezone pitaju: šta se to čudno događa u Humskoj? Izgleda da je stiglo neko grdno vreme, ali, ono što je neizbežno, mora se trpeti.

Sve su glasniji povici iz Humske ulice: zašto  legende Partizana okreću leđa svom bivšem klubu? Razloga za to je mnogo. Ako se dublje uđe u analizu rada  jasno je da je Partizan zapao u ozbiljnu krizu rezultata ali i rukovođenja.

Trenutno ,,crno-beli,, su daleko od vrha superligaške tabele, pa sada gledaju u leđa najvećem rivalu, koji je na startu ostvario ogromnu prednost, gotovo i nedostižnu. Ali, čudi da su u ovom trenutku ispred Partizana i Čukarički, Vojvodina, Javor, TSC, Spartak, Voždovac, Novi Pazar. Doduše, Partizan kao i nekoliko klubova iz gornjeg doma tabele, ima utakmicu manje. Ali to uopšte nije opravdanje za trenutno loš  početak šampionata.

Drugo, ne pamti se da je Partizan u svojoj dugoj istoriji bio u tako ogromnim višemilionskim dugovima, kao što je danas. Zapravo, niko osim onih koji danas vode klub i ne zna koliko je stvarni minus u kasi. Jedni kažu trideset a drugi tvrde i čak  četrdeset miliona evra!

Treće, Partizan je izgubio imidž jedne od najboljih škola fudbala u Evropi. A bez mladih i talentovanih fudbalera retko koji klub sa ovih prostora ima svetlu perspektivu. I na kraju, zašto je Partizan u obavezi da generalnom direktoru plaća obezbeđenje. Da li to znači da u naš fudbal dolazi neko novo vreme?

Kada je sadašnji generalni direktor Miloš Vazura seo u Partizanovu fotelju, nije imao ni dan radnog staža, a mnogi tvrde da je u direktorsku fotelju ušao na „mala vrata“. Višednevne tenzije koje traju oko fudbalskog doma u Humskoj mogle bi narednih dana da budu još jače i glasnije. Zato, plašeći se za bezbednost svog generalnog direktora, Partizan je kako saznajemo, nedavno angažovao novo privatno obezbeđenje, sa mnogo većim brojem telohranitelja, nego što je bio slučaj do sada, a čiji će glavni zadatak biti da „zaštiti“  Miloša Vazuru od eventualnih ispada navijača u četvrtak. I to ne od bilo kojih navijača već od Partizanovih?! Teško onom ko se boji svojih navijača. Uostalom, tužno je kada se sa druge strane Topčiderskog brda smeju na posrtanje „večitog“ rivala. Zar to nije dovoljan razlog za paljenje alarma u Humskoj? 

Originalni članak: Politika.rs