Vazura: Tek smo isplatili Markovića, a čekaju nas Savić, Ljajić…

Lazara Markovića smo isplatili juče, a eto kad je otišao iz kluba. Uplatili smo i deo Darku Brašancu, a imamo još obaveze prema Stefanu Saviću, Ademu Ljajiću, braći Šćepović… Od poslednjih prodaja igrača isplatili smo zaposlenima sve zaostale plate, tako da sada kao retka koja firma u Srbiji dajemo mesec za mesec – sa ponosom je istakao Vazura.

On je najavio da će vrlo brzo Partizan krenuti u nova ulaganja sa novcem koji je zaradio.

– Sledeće nedelje nam stiže novi autobus za ekipu. Sledi rekonstrukcija veštačkog terena na Teleoptiku, a vrlo brzo ćemo potpisati ugovor o postavljanju kapija na ulazima na stadion, jer je njihov nedostatak jedna od stalnih zamerki UEFA – rekao je Vazura.

Direktor crno-belih je naglasio da se nada da će se ekipa plasirati u Ligu Evrope, jer bi to bio veliki uspeh za klub, ali da je prodajama igrača uprava obezbedila finansijski mirnu sezonu čak i ako do toga ne dođe.

 Igrači mogu mirno, rasterećeno sa te strane da igraju protiv Videotona, jer ne moraju da jure novac za život kluba. Atmosfera u timu je odlična, svi jedva čekaju meč i nadamo se prolasku u grupnu fazu Lige Evrope. To bi bilo rezultatski veoma značajno za Partizan, a i donelo bi nam još novca kojim bismo mogli da platimo neke zaostale dugove – dodao je Vazura.

On je otkrio da za crno-bele prelazni rok još nije gotov, ali da će od rezultata protiv Videotona zavisiti kako će se završiti.

– O pojačanjima odlučuju samo Iliev i Đukić. Danas smo imali sastanak, imaju još jednu želju za prelazni rok, ali novi igrač ionako ne bi mogao da nastupi protiv Videotona, tako da imamo vremena. Ako nekog prodamo do kraja, onda će doći još neki novi fudbaler. Iliev je zadužen za ta pitanja, niko iz uprave mu se ne meša u posao, čak se trudimo da ni ne pitamo o kojem se igraču radi dok posao ne dođe blizu kraja – naglasio je Miloš Vazura.

Direktor Partizana je objasnio i kako je klub prodao Leonarda u Al Ahli.

– Sve do utakmice protiv Budućnosti Leonardo je imao otkupnu klauzulu u ugovoru od 2,5 miliona evra, ali smo uspeli da je pred taj meč podignemo na četiri miliona. Osim ove ponude Al Ahlija, nije bila nijedna konkretna ponuda za njega. Samo od transfera Leonarda Partizan je zaradio čisto četiri miliona evra. Bio je težak za saradnju, ali sve je to normalno i želimo mu sve najbolje u novom klubu – zaključio je Miloš Vazura.

Izvor :Informer