Vanja Vlahović: Daću sve da ostanem u Partizanu

Vanja Vlahović, biser Partizanove škole,  dotakao se početaka u klubu iz Humske i napravio paralelu kako je tada gledao na fudbal i kakvi su mu danas vidici na najvažniju sporednu stvar na svetu:

– U Partizan sam došao sa 10 godina, tada se fudbal igrao najviše iz ljubavi, dok danas gledam na to kao profesiju od čega ljudi žive. Mnogo je zahtevnije nego kad smo bili mlađi, međutim, količina ljubavi prema sportu je ostala ista.

Mladim fudbalerima je veoma teško da usklade obaveze u školi i na treninzima, međutim, Vlahoviću to nikad nije bio problem.

– Imao sam sreću da su me roditelji stalno pritiskali za školu i zahvaljujući njima stalno sam imao odličan prosek. Nisam mnogo izostajao iz škole, uvek sam stizao na treninge, ali fudbal mi je, zajedno sa obrazovanjem, bio na prvom mestu. Imao sam, takođe, trenere kojima je prosek bio veoma bitan. Nekoliko saigrača su imali loše ocene, pa su bili izostavljeni sa utakmica i treninga, dok nisu popravili prosek.

Vlahović je protekle zime završio sa omladinskim fudbalom prešavši u Partizanovu filijalu.

– Veoma bitna stepenica u mojoj karijeri je prelazak u Teleoptik i navikavanje na seniorski fudbal kod trenera Alberta Nađa. Čitav stručni štab se sjajno ophodio prema meni, imali su poverenje i dobio sam minutažu. Iza sebe imam mnogo seniorskih utakmica, dajem sve od sebe na pripremama, za dalje – videćemo. 

Krilni napadač crno-belih ističe da uživa u radu sa stručnim štabom Partizana:

– Kod šefa Stolice igramo veoma zahtevan stil fudbala, što i priliči velikom klubu. Na moju sreću, ovakav način igre za mene nije nepoznat, već sam se susretao u mlađim reprezentativnim selekcijama i mnogo mi je lakše da se prilagodim zahtevima.

Mladi prvotimac izneo je planove za budućnost:

– Daću sve od sebe da ostanem u Partizanu i dobijem šansu, pripreme su još u toku i na kraju ćemo da vidimo rezultate.

Rikardo sjajan i van terena

Vanja Vlahović igra na poziciji levokrilnog napadača i često mu na treninzima društvo u navali pravi najbolji strelac Parnog valjka:

– Veliki doživljaj i iskustvo je što Rikardo igra pored mene, zaista je i van terena sjajan i ima poštovanja za nas mlade. Rekord koji je oborio je neverovatan, san svakog igrača koji dođe u prvi tim Partizana.

Originalni članak Sportski žurnal