Vanja Marinković: Kažnjeni smo za gubitak fokusa

Sportski žurnal piše…

U priči o očekivanjima pred start Top 16 faze Evrokupa i meč protiv Ritasa u Viljnusu, Rade Zagorac, krilo Partizana NIS, je za „Sportski žurnal”, između ostalog, rekao:

– Jesmo zadovoljni što smo se plasirali u Top 16, ali ne mogu tu da stanu naše ambicije. Takve ekipe i takve utakmice, kakva je ova u Viljnsu, odrediće dve ekipe koje će ići dalje.

I to zaista jeste tako. U konkurenciji gde su osim crno-belih i Litvanaca, još Alba i Monako, jasno je da svaki brejk dosta znači.

Zato je bilo bitno da Partizan startuje pobedom u Novoj godini, da odmah na početku Top 16 faze dođe do te pobede, koja – kako je rekao i Zagorac – može mnogo toga da odluči.

Nisu blistali, ali crno-beli su pred krcatim tribinama Simens arene, na mestu gde su i u prošlosti igrali dosta teške utakmice, tamo su čak i prošle godine u Evrokupu izgubili, imali šansu. Dosta lepu šansu. Ali, nisu uspeli da je prigrabe.

– Imali smo dosta dobre šanse da slavimo, ali nismo uspeli – bio je prvi komentar Vanje Marinkovića, jednog od trojice dvocifrenih među crno-belima protiv Ritasa.

On jeste ubacio neke važne šuteve u Viljnusu, ali nije dve trojke u finišu meča, kada je Partizan jurio rivala, pokušavao okrene rezultat, ili da makar dođe do što podnošljivijeg poraza.

U ovakvom sistemu takmičenja, svaki poen je od izuzetne važnosti.  Dalje u analizi meča, Marinković je kao važno istakao:

– Ritas je tim koji u svom sastavu ima dosta iskusnih igrača i oni su uspeli da nas kazne u svakom trenutku kada bismo izgubili fokus – priznao je šuter crno-belih.

Vremena da žale za propuštenim prilikama, crno-beli prosto nemaju. Već u subotu ih čeka meč protiv Mornara. Još jedno „finale” u ABA ligi. Meč koji moraju da dobiju.

– Odmah posle utakmice u Viljnusu, fokus smo okrenuli na sledeći meč – jasno je poručio Marinković.