Utakmica Partizana i Efesa počeće minutom ćutanja zbog smrti Ivkovića

Od 23. jula do danas, Ivković je bio član borda Fondacije “Dobro pamtim sve”, koju je osnovao KK Partizan u cilju pomoći nekadašnjim igračima

Utakmica košarkaša Partizana i Efesa, na kojoj će se od aktivnog igranja i zvanično oprostiti kapiten beogradske ekipe Novica Veličković, počeće večeras minutom ćutanja zbog smrti legendarnog trenera Dušana Ivkovića.

Ivković je umro danas u Beogradu u 78. godini, a Partizan, čiji je svojevremeno bio trener, oprostio se od jednog od najboljih stratega u istoriji košarke porukom da je to “čovek čije košarkaško nasleđe nije moguće opisati rečima”.

Prijateljska utakmica u Beogradskoj areni igra se večeras od 19 časova.

Partizan je podsetio na uspehe koje je Ivković osvojio tokom bogate karijere i naveo da je on trener koji je trasirao košarkaški put mnogih igrača i trenera ka najvećim dometima u istoriji košarke.

Od 23. jula do danas, Ivković je bio član borda Fondacije “Dobro pamtim sve”, koju je osnovao KK Partizan u cilju pomoći nekadašnjim igračima.

Iako već tada osetljivog zdravstvenog stanja, Ivković je sa radošću prihvatio poziv i sa oduševljenjem pozdravio ideju da se crno-bela porodica okupi i pomaže generacijama koje su kroz istoriju branile boje Partizana. Neka je večna slava i hvala velikom Dudi“, navodi se u saopštenju.

Originalni članak Sportski žurnal