UROŠ ĐURĐEVIĆ : Ko pita za umor, mora da se pobeđuje!

U razgovoru sa Biljanom Obradović za zvanični sajt FK Partizan

tmt_FKP-BACKA _11-19-2016_0144393

Novi trener, ali i stari znanac sa ne baš lepim uspomenama iz 1. kola SLS. Ipak, parni valjak je u 16. kolu SLS  golom Uroša Đurđevića uspeo da savlada ekipu Bačke rezultatom 1:0 i uzme važna tri boda  pred finiš jesenjeg dela.

Gruba igra, dosta promašenih šansi, kartoni, isključenja…prava bitka se vodila na stadionu Partizana.

– I šef je rekao pre utakmice da su ovakve utakmice najteže, što se i ispostavilo na kraju. Ipak, uspeli smo da postignemo gol u 78. minutu i zasluženo smo uzeli sva 3 boda. Nije lako igrati protiv ekipe koja se spusti i brani sa 10 igrača. Drugo poluvreme je bio dosta bolje, imali smo i dosta šansi, tako da je na kraju  mogla biti i ubedljivija pobeda, ali dobro je i ovako. – kaže Uroš Đurđević

Odmah posle reprezentacije, vratio si se domaćem prvenstvu, osećaš li  umor?

– Iskreno i nisam uspeo da se odmorim. U sredu sam se vratio i evo već danas sam igrao 90 minuta. Sada ću malo doći do daha, jer imam celu nedelju da se pripremim za Napredak.

tmt_FKP-BACKA _11-19-2016_0144328

Nastavio si golgetersku seriju i u mladoj reprezentaciji na putu ka EP.

– Jako veliki uspeh smo ostvarili, ali to se od nas i očekuje, ipak smo mi svetski i evropski prvaci. Izbacili smo dosta dobru reprezentaciju, koja ima par izvanrednih igrača i koja igra jako dobro. Što se tiče golova uvek stavljam ekipu na prvo mesto, ali u poslednjih par utakmica sam postigao dosta golova za reprezentaciju i to naravno godi, ali je najbitnije da smo mi ostvarili naš cilj i plasirali se na EP.

Sreo si i nekoliko bivših igrača Partizana – Ninkovića,Lukića,Živkovića.

– Sa svim igračima sam dobar, družimo se se svi i mogu reći da su to sve odlični momci i da je atmosfera u reprezentaciji odlična. Drago mi je zbog Ninkovića da se ponovo vratio u reprezentaciju, to je zaslužio, a i dosta nam znači.

Biljana Obradović