UEFA zamrzla proces evro licenciranja: Evo šta to znači za Partizan

Evropska kuća fudbala do daljeg je zaustavila proces licenciranja, koji bi morao da bude obavljen do 31. marta u normalnim okolnostima

 Partizan je u prošlosti često strahovali kada dođe kraj marta, jer tada dolazi do UEFA revizije u postupku licenciranja za Evropu za narednu sezonu.

Ipak, usled novonastale situacije zbog pandemije korona virusa i zaustavljanja fudbala širom sveta, UEFA je odlučila da zamrzne proces licenciranja do daljeg, saznaje Telegraf.

Pošto se još ne zna kako će se dalja situacija odvijati kada je u pitanju epidemija koja nemilosrdno odnosi ljudske živote širom sveta, UEFA nije postavila ni novi rok za licenciranje.

To znači da Partizan bar za sada, ne mora da brine što se tiče ispunjavanja rokova za obezbeđivanje UEFA licence, a kada se bude znalo kada bi prvenstva mogla da se nastave, verovatno će biti poznat i novi rok, do kada je potrebno dostaviti finansijske detalje vezane za licenciranje.

Telegraf je povodom ove informacije pozvao Nenada Santrača, direktora sektora pravnih poslova u FSS.

– Tačno je da je odložen proces licenciranja, tačnije, zamrznut je, ne postoji novi rok, jer ni UEFA ne zna do kada će da vlada ovakvo stanje. Ono što se zna, jeste da UEFA traži da se prvenstva završe, tako da će verovatno i licenciranje ići paralelno kada se nastavi prvenstvo, kao što i inače bude slučaj u normalnim okolnostima. Kada nam budu dali neke rokove, možemo nešto da pričamo o tome, do tada možemo samo da nagađamo – rekao je Nenad Santrač za Telegraf.

Podsećamo, u normalnim okolnostima, proces licenciranja je trebalo da bude završen 31. marta u ponoć.

Izvor Telegraf sport

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *