UBEDLJIVA POBEDA ZA POVRATAK SAMOPOUZDANJA U EKIPI

Partizan je pobedio Čukarički 3:0 (1:0) na početku plej-ofa Superlige i osamostalio se na trećem mestu. Pre utakmice pred praznim tribinama u Humskoj, crno-beli sa Topčiderskog i Banovog brda bili su izjednačeni na tabeli.

Prazne tribine kao da su prijale vicešampionu Srbije, a svakako da je mnogo prijatnije bilo čelnicima “parnog valjka”, koji posle dužeg vremena nisu morali da slušaju jedinstvenu pesmu podeljenih i zaraćenih frakcija Grobara – “Uprava, napolje”.

Partizan je drugi put za samo deset dana savladao “brđane” i tako potvrdio da trenutno zaslužuje treće mesto pre gradskog rivala. Strelci za crno-bele bili su Rikardo Gomeš u 30, Goran Zakarić u 52. i Saša Zdjelar u 87. minutu.

Fudbaleri Partizana napravili su lepu uvertiru za utakmicu koja ih na istom mestu očekuje već u sredu u polufinalu Kupa Srbije protiv Radničkog iz Niša.

U prilično dosadnom prvom poluvremenu, u kojem su igrači obe ekipe osim borbenosti malo pokazali, izdvojili smo veliku šansu za goste i vrlo lep gol Rikarda Gomeša.

Pre nego što je najbolji strelac Partizana ove sezone postigao 16. pogodak, Slobodan Tedić imao je kolosalnu priliku. Dobio je loptu na 20-ak metara od gola Partizana, s tim što ispred njega nije bilo nikoga osim Vladimira Stojkovića. Čuvar mreže crno-belih bio je poprilično daleko od gol-linije, tako da se Tedić odlučio za lod. Prebacio je Stojkovića, ali nije pogodio mrežu.

Posle tačno pola časa igre, Rikardo Gomeš je odigrao na levo krilo ka Slobodanu Uroševiću. Levi bek je vratio loptu po zemlji do Rikarda, koji je oko “penaltika” vrlo lepo zalomio dvojicu igrača Čukaričkog, poslavši ih na travu, a onda levicom pogodio gol.

Već posle sedam minuta igre u drugom poluvremenu pitanje pobednika je praktično bilo rešeno. Goran Zakarić je iz drugog pokušaja savladao Nemanju Belića.

Mnogo bolje izdanje Partizana u drugom delu krunisao je Saša Zdjelar na fenomenalan pas Saše Ilića. Veteran je dobio priliku pred kraj drugog dela i to mu je bilo dovoljno da “na tacni servira loptu” za kolegu iz veznog reda, koji je lepo desnom nogom prebacio loptu na levo i poslao je pored Belića.

Partizan prvi put od 23. februara i pobede protiv Proletera iz Novog Sada (3:0) u prvenstvu nije primio gol. 

Sudija: Novica Anđelovski

PARTIZAN: Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Šćekić (od 85′ Smiljanić)- Zakarić (od 73′ Ilić), Ivanović (od 64′ Tošić), Pantić – Gomeš.

ČUČARIČKI: Belić – Stevanović, Šapić, Kopitović, Bogosavac – Docić, Đorđević (od 56′ Luković) – Ovusu, Stojanović, Kajević (od 68′ Kovač) – Tedić (od 56′ Mudrinski).


Izvor Mondo sport