U kom pravcu gleda Partizan i kakve opcije tržište nudi: POTRAGA ZA PRAVIM REŠENJEM

“Parni valjak” je već sada sklopio prilično moćan tim za narednu sezonu. Nema sumnje da će klub iz Humske da bude jedan od najozbiljnijih konkurenata za plasman u plej-of Evrolige.

Partizan nije još u potpunosti kompletirao sastav. Crno-beli aktivno prate tržište, a fokus je na igračima koji pokrivaju pozicije jedan/dva (kombo bek) i centra. Verovatno da ti igrači neće da budu “bombe” u rangu Eksuma, Nanelija, Papapetrua…ali bi svakako imali izuzetno važno mesto u timu.

Shodno tome da su najbolji slobodni igrači na tržištu mahom “razgrabljeni”, crno-beli će morati da se pozabave skautingom na svim frontovima. Rešenje na petici će vrlo verovatno da se traži “preko bare”, dok kvalitetnih igrača na spoljnim pozicijama ima i sa iskustvom igranja na Starom kontinentu.

U OPTICAJU IMA POTENCIJALNIH POVRATNIKA

Od potencijalnih povratnika u opticaju bi mogli da se nađu Leo Vesterman i Najdžel Vilijams Gos. Za prvog je upitno da li u ovom trenutku ima potreban kvalitet za crno-bele, dok je drugi pod ugovorom sa “kraljevskim” klubom, pa bi Partizan po njega mogao da krene tek u slučaju raskida saradnje (zavisi od planova novog trenera). Najdžel bi se bez sumnje dobro uklopio u trenutni sastav crno-belih, ali obeštećenje koje Real traži nije u finansijskom domenu “parnog valjka”

Jedno od “većih” imena na tržištu je Tomas Ertel, ali uzevši u obzir mandate u Barseloni i Realu, malo ko bi se interesovao za njegove usluge u ovom trenutku. Francuz definitivno nije igrač koji bi dobro uticao na svlačionicu kluba iz Humske.

Pravo rešenje moglo bi da stigne iz Istanbula, ali pitanje je da li “parni valjak” ima novca za igrača kao što je Henri. Nema dileme da će Amerikanac da završi u nekom od najboljih evropskih klubova, samo ostaje pitanje koliku platu i minutažu će da potražuje.

Velika želja Crvene zvezde, Šabaz Nepijer, ostaje i dalje slobodan na tržištu. Posle neuspešne realizacije transfera u klub sa Malog Kalemegdana, plejmejker će da se okrene novim ponudama, samo što će one da budu daleko bogatije od onoga što crno-beli mogu da ponude. Na sve to, jasno je da Šabaz želi garancije po pitanju minutaže i slobode u igri, a upitno je i koliko toga bi Željko mogao da mu ponudi, shodno selektiranoj ekipi.

SUŠTINA U NALAŽENJU PRAVE ULOGE

Jedan od igrača koji bi se verovatno dobro uklopio u sadašnji sastav “parnog valjka” je Pejton Siva. Dugogodišnji plejmejker Albe bi svojim iskustvom i kvalitetom sigurno rasteretio Madara, a minutaža bi efkasno mogla da mu se podredi godinama. Amerikanac je potpuno drugačiji profil orgnaizatora igre od Eksuma i nema dileme da bi taj dvojac sasvim dobro funkcionisao.

Kada se podvuče crta, Partizanu mnogo više “gori” na poziciji pet, gde će Željko verovatno da se kocka sa igračem bez iskustva igranja u evropskoj košarci. Sa druge strane, problem sa bekovima najčešće prave važeći ugovori (iz kojih u dosta slučajeva ima opcija izlaza), uloge u timu i minutaža. “Parni valjak” mora da napravi idealan balans kako bi novajlija bio zadovoljan ulogom i uslovima u ekipi. U slučaju da se kockice ne poklope, takav igrač bi samo predstavljao višak.

Originalni tekst: Maxbet sport