Holender na odlasku: Šta god da je trenutno, sve će doći na svoje mesto!

Mađarski reprezentativac se oprostio od Humske

Holender na odlasku ohrabrio sve u Partizanu: Šta god da je trenutno, sve će doći na svoje mesto!

MN Press

Veliku rekonstrukciju doživeo je Partizan u tekućem prelaznom roku. Veliki broj iskusnih igrača napustio je Humsku ovog leta, a poslednji u nizu je mađarski reprezentativac Filip Holender.

Došao je ofanzivac sa velikim očekivanjima na crno-belu stranu Topčiderskog brda, ali je samo u prvoj sezoni uspeo da ostvari deo onoga što su obe strane očekivale prilikom sklapanja saradnje.

Na rastanku nije bilo teških reči. Iskusni fudbaler se, po nepisanom pravilu, zahvalio svima u klubu na sjajnoj saradnji, izrazivši veliko zadovoljstvo što je imao priliku da obuče Partizanov dres.

– Koliko god je bilo teško i naporno, jer je u klubu kao što je Partizan konstantan pritisak, bilo mi je prelepo sa jedne strane… Zahvalan sam Bogu na prilici što sam mogao da igram za tako jedan veliki klub i delim svlačionicu sa velikim igračima, sjajnim trenerima, svima kojima je Partizan u srcu – kazao je Holeder i nastavio:

Želim da pohvalim sve do jednog koji se ne vide, a koji su bili tu uz nas, koji su mi pomogli, pored svih saigrača i trenera: fizioterapeuti, ekonomi, doktori, svi zaposleni u Sportskom centru „Partizan-Teleoptik“. Za mene je to bilo jedno lepo životno iskustvo i lep period – rekao je Holender za zvaničan sajt crno-belih.

Mađarski fudbaler karijeru nastavlja u Vašašu.

– Fudbal je igra koja vas u životu vodi na različite strane sveta. Ja sam profesionalni fudbaler i meni je potrebno da igram, jer se tako svako od nas oseća živim i srećnim. Svako ima svoj put, moj je ovakav i ovako je trebalo da se desi. Želim da što više igram i dajem golove i pomognem ekipi u svemu što nosi fudbal i da pokušam da to, kako smo pobeđivali u Partizanu, sada uradim i na nekom drugom polju, u Mađarskoj, gde sam već bio duži period. Videćemo šta donosi ovaj put, ali bio je jedini koji sam mogao i trebalo da izaberem, u ovom trenutku.

Na kraju, Holender je izrazio nadu da će se crno-beli vratiti na pobednički put.

– Svi koji me poznaju, znaju koliko sam zahvalan za sve i bio presrećan što sam mogao da sa svim tim ljudima živim i radim. Partizanu, navijačima i igračima želim sreću i verujem i želim da se što pre vrate na prave staze. Verujem da, šta god je trenutno, sve će doći na svoje mesto. Nadam se, navijam i uvek ću dolaziti na stadion sa svojom porodicom, kad god budem u prilici i to je nešto što će ostati tako do kraja mog života. Još jednom hvala i napred Partizan – istakao je Filip Holender.

Originalni tekst 24sedam.rs