Turski mediji: Asano potpisao na dve godine, Partizan zapretio Trabzonu tužbom

Japanski reprezentativac dogovorio saradnju, crno-beli traže 5.000.000 evra obeštećenje

Takuma Asano prelazi u redove turskog Trabzonspora pošto je dogovorio dvogodišnju saradnju po kojoj će godišnje zarađivati blizu milion evra, duplo više nego u Humskoj. Isto tako, turski mediji su saznali da je njihov klub dobio ozbiljno upozorenje od crno-belih da će u slučaju pokušaja registracije ovog transfera biti dužni da isplate obeštećenje od 5.000.000 evra ili će rizikovati kaznu od FIFA zbog učešća u jednostranom i protivpravnom kršenju važećeg ugovora.

Asano je bio pod ugovorom sa Partizanom do 2022. godine i ovog leta je klub planirao razgovore sa zainteresovanim stranama, jer je procenjeno da je pravi momenat da se zaradi od transfera igrača koji je postigao 18 golova u ovoj sezoni. Japanac je insistirao da mu sledeći klub bude iz jedne od pet najjačih evropskih liga, dok su srpski meiji pisali da je najozbiljnija ponuda dolazila iz UAE.

Sve dileme oko sledeće stanice u karijere prekinute su početkom ovog meseca kada je osvanulo Asanovo saopštenje na društvenim mrežama, u kojem iz Japana upoznaje javnost da je bio prisiljen na raskid saradnje zbog nepoštovanja ugovora od strane kluba.

Asano je karijeru počeo u japanskoj Hirošimi odakle je prešao u Arsenal. Iz Arsenala je išao na pozajmice u Štutgart i Hanover, da bi u leto 2019. godine na insistiranje tadašnjeg šefa stručnog štaba Save Miloševića doveden za obeštećenje od milion evra.

Originalni članak: 24sedam.rs