Trinkijeri : Za Partizan ću hodati u vatru

Sport klub piše…

Godinu i po dana nakon gostovanja u “Give&Go” podkastu kod Srđana Radojevića, Andrea Trinkijeri je ponovo bio gost Sport Kluba, ali ovoga puta kao trener Partizana.

Print screen/SK

Novi trener crno-belih ovako objašnjava svoj potez i dolazak u klub koji je trenutno u procesu reogranizacije i izgradnje potpuno novog jezgra sa novim, mladim igračima.

Tajming je izuzetno važna stvar u životu. Kada se donosi odluka, tajming je najvažniji. Osetio sam da se nešto menja u Partizanu sa novim predsednikom. Nije mi pričao o košarci, nego o biznis planu.

Ovo nije klub, ovo je institucija košarke. U Srbiji, u bivšoj Jugoslaviji, na Balkanu, u Evropi, na svetu.

Kada sam slušao te reči, da prvo moramo srediti kuću i sve dugove, a onda da počnemo da razmišljamo o košarci, shvatio sam da se nešto promenilo.Malo njih je shvatilo moj potez, ali to me ne interesuje.”

Velike stvari se nikada ne prave iz komforne zone, napisao je jednom Trinkijeri na Tviteru.

Sigurno. Imam toliko posla da 48 sati mi nije dovoljno. Velika je čast da hodam u vatru za ovaj klub. Posle dve utakmice kod kuće, sa Cibonom i Trentom, osetio sam sve što su mi rekli. A rekli su mi: Pripremi se za Pionir.

Nisam se dovoljno pripremio. To se oseti na koži. To je stvar koja može promeniti istoriju ovog kluba. Sa navijačima, sa podrškom i sa ekonomskim planom, nadam se da ću pomoći ovom klubu da se vrati tamo gde pripada.”

Sličnu situaciju imao je u Kantuu pre desetak godina. Vodio je ekipu koja je velikan u evropskim razmerama, ali je 30 godina bila bez učešća u Kupu Šampiona ili nekom značajnijem takmičenju.

Na pitanje može li da uporedi angažmane u ta dva kluba, Trinkijeri odgovara:

Može se uporediti po mesto koje ovi klubovi imaju u Evropi. Nema mnogo klubova koji su osvojili Evroligu. Dva kluba koji su puni istorije košarke. Zna se šta je košarka, kako se pravi tim, kako se razvijaju igrači. Ali ovde je sve malo veće. Veći je grad, broj navijača je ogroman, i to je malo veći izazov.”

Ceo intervju sa trenerom Partizana pogledajte u ovom videu na Youtube kanalu SK-a.