Tri igrača koje je već trenirao čekaju Stanojevića u Humskoj, a dvojica se možda vrate

Dileme više nema, Savo Milošević više nije trener Partizana, a njega će da zameni Aleksandar Stanojević. Trener koji je crno-belima već doneo duplu krunu vraća se na mesto uspeha, posle dva neuspešna razgovora za posao u inostranim klubovima u kojima su mu Milutin Sredojević i Veljko Paunović praktično oteli angažman.

Nova saradnja Stanojevića i Partizana je dobra za obe strane. Vicešampionu Srbije treba šok terapija posle dva poraza u prvih šest prvenstvenih kola, dok je 46-godišnjem stručnjaku potrebno da razmrda karijeru posle neuspešnih angažmana u Kini, Grčkoj i Saudijskoj Arabiji.

Međutim, šta čeka Stanojevića u Humskoj? Daleko je to od onog tima koji je imao u sezoni 2010/11, kada je osvojio oba trofeja u Srbiji. Tada je imao Ljubomira Fejsu, Radosava Petrovića, Medu Kamaru, Almamija Moreiru, Klea, Pjera Boju, Princa Tejga, Stefana Savića, Zvonimira Vukića, Mladena Krstajića, Sašu Ilića…

Ipak, neke igrače iz tog tima će zateći u sredu, kada bude zvanično preuzeo crno-bele. Tu su ponovo Vladimir Stojković, koji je sada i kapiten, Milan Smiljanić i Lazar Marković. Posebno bi bilo dobro za “parni valjak” kada bi Stanojević uspeo da probudi Markeca, odnosno kada bi nekadašnji fudbaler Liverpula i Benfike ponovo zaličio na igrača koji je nosio igru crno-belih.

Zanimljivo je da je i pre odlaska Miloševića bilo puno priče o povratku dvojice fudbalera u Humsku, koje je Stanojević već trenirao tu. Reč je o desnom beku Aleksandru Miljkoviću i centralnom vezisti Nikoli Ninkoviću.

Obojica su kod Stanojevića imali uloge, pogotovo Miljković, koji je bio standardan u startnoj postavi. Ovaj 30-godišnji defanzivac je kod Stanojevića odigrao 39 utakmica, uključujući i tri u Ligi šampiona (dve protiv Brage i jednu protiv Šahtjora iz Donjecka). Postigao je dva gola (protiv Čukaričkog i užičke Slobode), a upisao je i tri asistencije.

Ninković nije imao toliku minutažu kod Stanojevića, kao Miljković, ali verovatno pamti trenera po dobru. Ipak, on je bio taj koji je insistirao na prebacivanju Ninkovića iz mlađih kategorija, a prve dve utakmice je odigrao upravo pod njegovom “palicom”. Priliku da debituje pružio mu je protiv Škendije u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a odigrao je Ninković potom i protiv Genka. Nažalost, kasnije je oboleo od mononukleoze, pa nije igrao do kraja jesenje polusezone. U međuvremenu je, usled sukoba sa tadašnjom upravom, Aleksandar Stanojević napustio klub.

Stanojević će pored skromnog sastava da zatekne u Humskoj i minus od šest bodova na tabeli Superlige Srbije u odnosu na Crvenu zvezdu, što nije situacija na koju se navikao. Uz to, pred njim su i mečevi u kvalifikacijama za Ligu Evrope, ali ga je tu barem poslužio žreb. U 2. kolu rival će da bude moldavski Sfintul, a ukoliko njega pobedi, u 3. kolu će se sastati sa belgijskim Šarlroom. Ima dve nedelje pauze zbog utakmica reprezentacije, a to će biti dovoljno vremena da se upozna sa fudbalerima.

Prelazni rok traje do 5. oktobra, tako da ima dovoljno vremena da se dovedu igrači koji su po Stanojevićevom ukusu. Videćemo kakve promene će on doneti u Humskoj.

Tekst preuzet sa portala Maxbet sport