Teški pregovori u Partizanu: Igrači neće na derbi zbog sudija, Uprava između dve vatre

Najvatreniji navijači crno-belih podržali igrače da ne učestvuju u polufinalu Kupa Srbije

Lavina u Partizanu, koju je kako smatraju u klubu iz Humske očajnom arbitražom u minula dva večita derbija pokrenuo sudija Pavle Ilić, delegiran od Dejana Santrača i Sudijske organizacije, ne stišava se ni dva dana posle prvenstvenog meča na stadionu “Rajko Mitić”.

Kako Telegraf saznaje, izaslanici tima crno-belih, njih četvorica, zajedno sa trenerom Igorom Duljajem, obavili su sastanak sa čelnicima u Humskoj i predočili im stav da ne žele da igraju utakmicu u polufinalu Kupa Srbije sa Zvezdom, jer smatraju da će, shodno primeru arbitra Ilića, ponovo ostati bez jednakog kriterijuma, koji klub ne može da im obezbedi.

Sastanku su u ime igrača prisustvovali kapiten Svetozar Marković, zamenik kapitena Bibars Natho, golman Aleksandar Jovanović i Aleksandar Šćekić. Pre nego što su uopšte seli za sto sa čelnicima, kompletan igrački i stručni kadar je dobio apsolutnu podršku najvatrenijih navijača Partizana da ne učestvuje u, kako su navijači rekli, “lakrdiji i farsi Sudijske organizacije, njihovih šefova i naručenih sudija nalik Iliću”, već da je dostojanstvenije da naprosto ne igraju utakmicu.

Buru su odmah posle utakmice pokrenuli internacionalci, koji su tražili objašnjenje od čelnika zbog čega igrači nemaju zaštitu kod sudija, a potom su revoltirani poželeli da im se neko iz kluba obrati i objasni kompletnu situaciju, posle čega je i usledilo zvanično saopštenje.FK Crvena Zvezda - FK Partizan

Foto: Nikola Tomić

Sa druge strane, čelnici kluba, koji su u večeri 173. večitog derbija takođe bili revoltirani suđenjem Ilića na, prema njihovom stavu, štetu crno-belih, čak su tim povodom toga izdali i oštro saopštenje opisujući ga kao “diletanta i neznalicu”, u minula dva dana su donekle “promenili ploču”.

Pojedini igrači su tokom jučerašnjeg dana pojedinačno kontaktirani, da razmisle o svemu, pod plaštom navodnih mogućih kazni iz pravilnika FSS. Navijači kluba iz Humske smatraju da se iza svega krije činjenica da je Partizan nedavno dobio orgoman novac za prolazak monitoringa, za evro-licencu, te da je sada u položaju “savijene kičme”, bez prava glasa.

Tome u prilog i činjenica da je Partizan u trenutku kada su dve strane sastančile na svojim javnim glasilima objavio poziv za kupovinu ulaznica za polufinale Kupa Srbije, iako epilog razgovora još uvek nije bio poznat.

Usledilo je i odsustvo reakcije kluba iz Humske u momentu kada je obelodanjeno da će Pavle Ilić, za kojeg u Humskoj smatraju da je lično upropastio i uticao na epilog 172. derbija, a nakon što se jesenas digla halabuka zbog delegiranja Srđana Jovanovića, koja je u velikoj meri uslovila pomeranje termina derbija, na koncu jeseni i smenu kompletne Sudijske organizacije.

Sastanak u Humskoj će zato doneti neke odgovore, mada, s obzirom na činjenicu da je PR služba odložila zvaničnu press konferenciju za medije pred utakmicu, deluje da je glas igrača ovoga puta ipak jači…

Originalni članak: Telegraf.rs