Tavamba: Obećavam, izbacićemo Olimpijakos

Tekst i fotografije :Blicsport

Leandre Tavamba je u ubedljivoj pobedi Partiyana protiv Mačve (6:1) bio dvostruki strelac, pa u odličnom raspoloženju čeka meč protiv Olimpijakosa u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Leandre Tavamba
Leandre Tavamba

– Najbitnije nam je bilo da nastavimo onde gde smo stali prošle sezone. U tome smo i uspeli, jer smo ubedljivo pobedili Mačvu. Moj cilj je da mi nova sezona bude bolja od prethodne. Šapčanima sam dao dva gola, srećan sam zbog toga i nadam se da ću u tom ritmu i nastaviti. Prošle sezone nisam toliko bio fokusiran na lični učinak, jer je cilj bila titula, do koje smo na kraju i došli. Pokušaću da ove godine dam što više golova i nastavim golgetersku seriju, nadam se već protiv Olimpijakosa – rekao je Leandre Tavamba.

Kamerunac nije želeo da obećava golove, ali…

– Mogu da obećam da ćemo proći dalje! Ako želimo u Ligu šampiona, moramo da elimišemo ekipu kakva je Olimpijakos. Čeka nas težak meč i dobar rezultat u prvom meču nas približava cilju. Nije bitno da li ću strelac biti ja, Leonardo, Suma ili Đurđevića. Imamo mnogo kvalitetnih igrača.

Leandre Tavamba
Leandre Tavamba

Tavamba je protiv Mačve došao do izražaja jer na terenu nije bilo Leonarda, pa je imao više šansi za postizanje gola. Dve je iskoristio.

– Volim da igram i sa Leonardom i sa Đurđevićem, jer tako dobijamo na kvalitetu. Ne mislim da imam manje šansi kada su njih dvojica na terenu, i tada mogu da dođem do izražaja. Samo je potrebno da budem fokusiran i da koristim prilike koje mi se ukažu, kao što je to bio slučaj na meču protiv Mačve. Leonardo i Đurđević mi nikako ne predstavljaju problem, jedino sam sebi mogu da napravim problem – rekao je robusni napadač.

Sportski direktor crno-belih Ivica Iliev je u najavi sezone istakao da će Tavamba ove sezone imati učinak od po 10 golova i asistencija.

– Znam da sportski direktor ceni moje kvalitete, ali verujem da ću imati više od 10 golova i asistencije, kao što je on najavio. Daću maksimum u želji da ispunim njegove želje.