Tavamaba jasan: Nezadovoljni navijači neće smeniti Đukića

Tekst : Blic sport

“On je dokazani stručnjak i ne verujem da će tih hiljadu momaka koji su nezadovoljni našom igrom uspeti u nameri”, kaže najbolji strelac Partizana Leandre Tavamba.

Red aplauza pa red zvižduka pomešani sa prosečnom igrom obeležili su pobedu Partizana nad Bačkom (3:1) u Superligi. Crno-beli su ponovo odigrali slabije od svog kvaliteta, ali je i to bilo dovoljno da se slomi otpor u prvom delu ambicioznih gostiju. Dva brza gola najavila su lagan trijumf, međutim, tek je rezervista Leandre Tavamba u zaustavnom vremenu overio tri boda.

– Pravi navijači Partizana biće čvrsto uz ekipu i kada ne ostvarimo najpovoljniji rezultat. Videli ste kako su nas pravi “grobari” bodrili protiv Bačke. Oni nam daju vetar u leđa i veoma su zaslužni za naš uspeh. Uvek postoji i deo publike koji je nezadovoljan, ali ne mislim da će tih hiljadu momaka koji su nezadovoljni našom igrom uspeti u nameri da smene Miroslava Đukića. On je dokazani stručnjak i njegov kvalitet se nikada ne sme dovesti u pitanje. Bio je strašan igrač, a sada je fantastičan trener. Vodio je klubove u jednoj od najjačih liga i verujem da će ispuniti sve ciljeve sa Partizanom koje je zacrtao. Držimo sudbinu u našim rukama na svim frontovima i siguran sam da ćemo biti uspešni – stao je Tavamba na stranu trenera Đukića čiju su smenu ponovo tražili navijači sa istočne tribine.

Miroslav Đukić
Miroslav Đukić

Najbolji strelac crno-belih u Superligi (šest golova), protiv Bačke nije bio u startnoj postavi.

– Meč protiv Bačke počeo sam sa klupe jer mi je bio potreban predah. Predstoje nam važni mečevi i moramo da napunimo baterije za okršaje koji slede. Rano smo stekli značajniju prednost, čime smo naterali goste da se otvore. Primili smo gol u prvom poluvremenu, ali ništa osim pobede Partizana nije dolazilo u pitanje. Ostavili smo meč sa Skenderbegom iza nas, što se najbolje videlo u utakmici sa Bačkom. Išli smo u Elbasanu na pobedu, nismo uspeli i nema vremena za plakanje. Obožavam Partizan i volim kada igrama usrećujem navijače. Radimo naporno kako bismo ostvarili uspeh na svim frontovima, a verujem da će crno-bele pristalice biti zadovoljne na kraju sezone.

Gorostasni napadač veruje da će crno-beli odbraniti duplu krunu, a prva naredna prepreka je u sredu (15 sati) kada Partizan gostuje Zemunu u odloženom meču šestog kola.

– Svaka mala utakmica, kao što je predstojeća sa Zemunom, za Partizan je veoma važna. Trijumfima u takvim mečevima dolazite do titule, pa je normalno da idemo na pobedu u tom meču. Mi smo šampioni Srbije i verujem da ćemo se do samog kraja prvenstva boriti da zadržimo naslov prvaka. Mislim da je veći pritisak na Zvezdi nego na nama. Imamo kvalitet da ponovimo uspeh iz prošle sezone – dodao je Tavamba.