Svetozar Marković o povratku u Olimpijakos: Spreman sam da igram, želim da osvojim prvenstvo i kup

Svetozar Marković (Foto: Starsport)

“Imam 21 godinu i treba da popravim i naučim još mnoge stvari. Svi mi pomažu, u timu je mnogo igrača sa velikim karijerama, kao što je Sokratis Papastatopulos”, ističe bivši štoper Partizana

Povratak u Partizan ispostavio se kao pun pogodak za Svetozara Markovića. Ono što nije mogao da dobije u Olimpijakosu, jeste u Humskoj – poverenje trenera i veliku minutažu potrebnu za kontinuitet visokih igara koje je pružio u crno-belom dresu, pa se u Pirej vraća sa neuporedivo većom dozom samopouzdanja nego kada ga je početkom sezone napustio.

Godinu dana zreliji i u odličnoj formi, Marković se nada da će uspeti da promeni status kod šefa struke grčkog šampiona Pedra Martinsa, mada je i sam svestan konkurencije koja ga čeka. O tome i još nekim temama govorio je srpski defanzivac za grčki novasports nakon prijateljske utakmice protiv CSKA Sofije.

“Lepo je biti ponovo ovde, s obzirom na to da sam bio na pozajmici prethodnih godinu dana. Uživam što sam ponovo u ekipi Olimpijakosa”, ističe Marković.

Iako je u prethodnih godinu dana ostvario veliki napredak, jasno je Markoviću da mora još mnogo da uči. Ima i od koga.

“Svakog dana u Olimpijakosu morate da učite nešto novo. Morate da napredujete svakog dana. Imam 21 godinu i treba da popravim i naučim još mnoge stvari. Svi mi pomažu, u timu je mnogo igrača sa velikim karijerama, kao što je Sokratis Papastatopulos. Učim i dobijam informacije od svakoga. Govore mi dosta o mom kretanju, kada da markiram, kada da startujem na protivnika…”

O očekivanjima za narednu sezonu…

“Želeo bih da osvojim prvenstvo i kup sa Olimpijakosom i kvalifikujem se u Ligu šampiona. Prelepo je kad igraš cele sezone, svaku utakmicu. Odigrao sam 30 mečeva u Partizanu prošle sezone i u boljoj sam formi sada. Pre dve godine sam stigao u Olimpijakos sa četiri utakmice u šest meseci. Sada sam spreman da igram.”

Ističe Marković važnost i toga što u timu ima i dvojicu saigrača iz Srbije, Lazara Ranđelovića i Nikolu Čumića, o kojem se prethodnih dana u grčkim medijima pisalo u superlativu zbog igara koje pruža na pripremama.

Nikola Čumić je odigrao dobro protiv CSKA. Srećan sam što je postigao gol i asistirao. Vrlo je lepo imati u timu nekoga iz svoje zemlje, nekoga ko priča istim jezikom kao ti. Sa Ranđelovićem i Čumićem imam dosta toga zajedničkog i sve radimo zajedno.”

O uzoru kratko i jasno:

Serhio Ramos“, zaključuje Marković.

Originalni članak: Mozzart sport