Strahinja Pandurović – U Teleoptiku ima kvaliteta za prvi tim Partizana!

Gost Partizanovog podkasta bio je trener Teleoptika Strahinja Pandurović. Već u prvoj sezoni kao šef stručnog štaba pokazao je zavidan kvalitet te je Optičare doveo do drugog mesta u Srpskoj ligi Beograd sa velikom bodovnom prednošću u odnosu na sve konkurente osim prvoplasiranog Zemuna.

Strahinja je godinama pekao zanat kao pomoćni trener Bate Mirkovića, Saleta Stanojevića, Gordana Petrića i Igora Duljaja:

-Puno sam naučio od svih trenera sa kojima sam sarađivao. Bata Mirković je prepoznao moj talenat, pre toga smo sarađivali i u Sinđeliću i pozvao me je da mu pomognem u Partizanu. Verujem da je potvrda mojih kvaliteta to što su i ostali treneri smatrali da sam im potreban u stručnom štabu. Sale Stanojević je veliki Partizanovac i čovek koji živi za crno-bele boje i moja fudbalska filozofija je najpribližnija njegovoj.

Istakao je i da je rad u Teleoptiku specifičan:

-Cilj je da afirmišemo mlade igrače koji nakon omladinske škole Partizana nisu došli do prvog tima crno-belih. Izgubio se taj momenat da svaki mladi igrač mora da prođe „kaljenje“ po srpskoligaškim terenima pre prelaska u prvi tim, mladi igrači već sa 18-19 godina žele da završe transfer u instranstvo, okruženi su menadžerima i ljudima koji vide novac u njima a mi pokušavamo da ih zaštitimo.

Ono što zanima sve navijače Partizana je ima li kvaliteta u Teleoptiku za prvi tim crno-belih:

-Sigurno da u Teleoptiku ima igrača za Partizan, istakao bih pre svega kapitena i motor ekipe Nikolu Stankovića, i dalje je mlad, 2003. godište i bio bi bonus u Partizanu. Zatim, tu je mladi Marko Lekić, špic, polivalentan igrač sa 13 golova i 10 asistencija. Imamo dva vrlo mlada momka, Uroš Petrović i Vanja Đorđević 2006. godište. Svi su oni budućnost Partizana!