Štoper Partizana dvostruki strelac za pobedu „orlića“

Mihajlo IlićFudbalski savez Srbije

Visoki Mihailo Ilić dva puta je zatresao mrežu Azerbejdžana na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za mlade u Slovačkoj 2025. godine.

Štoper, a centarfor.

Mladi as Partizana i reprezentacije Mihailo Ilić obeležio je prvih 90 minuta na dugom i neizvesnom putu „orlića“ ka Evropskom prvenstvu u Slovačkoj. Golovima u 19. i 26. minutu, ovaj 192 centimetara visoki štoper obeležio je duel u Sportskom centru FSS u Pazovi i postavio konačnih: Srbija – Azerbejdžan 2:0 (0:0).

Iliću su asistirali desni bek Mitar Ergelaš iz Novog Pazara i vezista Crvene zvezde Vladimir Lučić, koji su se našli među startnih 11 na debiju novog selektora mlade selekcije Srbije, Dušana Đorđevića.

Našu selekciju u oktobarskom okupljanju očekuju dva najveća iskušenja u grupi, vezana gostovanja na Ostrvu – prvo Engleskoj (12. oktobar), a potom i Severnoj Irskoj (16. oktobar).

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije
Fudbalska reprezentacija Srbija

Nakon što je selektor Đorđević u finišu utakmice iskoristio pravo na svih pet izmena, gosti su ostali i sa igračem manje. Drugi žuti karton u 90. minutu zaradio je Sulejman Damadajev.

Azerbejdžan pred oko 400 prisutnih na tribinama stadiona „Mišel Platini“ u okviru Sportskog centra FSS u Staroj Pazovi nije uputio udarac u okvir gola Veljka Ilića.

Ranije danas, Ukrajina je savladala Severne Irce rezultatom 1:0 i takođe upisala prva tri boda u tabelu.

Originalni članak: Sport Klub