Stižu ponude za Svetu Markovića, koliko će Partizan zaraditi od njegovog transfera?

Sportske net pišu…

Za razliku od prošle godine, Partizan letos nije uspeo da ostvari značajnije ransfere igrača u inostranstvo, izuzev Tavambinog za 1.4 miliona evra u Al Tavun, a s obzirom da je izostao i plasman u Ligu Evrope, crno-beli će ove zime pokušati da poprave finansijski bilans.
Kako sada stvari stoje, transfer posle kog bi moglo ”lakše da se diše” u Humskoj najverovatnije će biti transfer 18-godišnjeg štopera Svetozara Markovića.
”Telegraf” danas prenosi najnovija saznanja na ovu temu, prema kojima je jedan portugalski klub najviše ”zagrizao” za popularnog Svetu, a u igri su i dva francuska i još jedan klub iz Italije. Prvi kontakti su uspostavljeni, a pomenuti izvor najavljuje da već od sledeće nedelje treba očekivati i neke konkretnije poteze.
Ono što navijače najviše zanima u celoj priči, jeste koliko bi Partizan mogao da zaradi od Markovićevog transfera. Nezvanično, minimum ispod kog u Humskoj neće ići je suma od 4.5 miliona evra, pogotovo što je Marković standardni prvotimac, a ove sezone je već odigrao 23 utakmice i postigao tri gola.
Takođe, član je i mlade reprezentacije Srbije, što dodatno potvrđuje njegovu vrednost, pa ne bi trebalo da iznenadi ako crno-beli ponove nešto slično što im je prošle godine uspelo sa Nikolom ”Blekijem” Milenkovićem, koji je za 5.1 miliona evra otišao u Fiorentinu, a onda višestruko uvećao svoju vrednost i sada je standardni član ”A” reprezentacije Srbije, sa kojom je letos nastupao i na Mundijalu.
Može li Sveta ”Blekijevim” stopama?