Stigao Kinez i izborio majstoricu za crno-bele

U polufinalu plej ofa Partizan dobio revanš protiv Radničkog iz Beočina

Posle poraza u prvom meču polifinala plej-ofa u Beočinu, Partizan je savladao Radnički u Beogradu i izborio majstoricu koja je na programu već sutra u 11. Danas su slavili 4:1.

Razlog zašto se polufinale igra u ovakvom ritmu, tri meča za tri dana je prilika da konačno obe ekipe imaju najjače adute na raspolaganjau. Šampioni iz Beočina, nažalost i dalje ne mogu da računaju na povređenog Žolta Petea, ali doputovao je Grk Panjaotis Gionis, a crno- beli imaju u redovima Kineza Vanga. U prvom meču nisu mogli da računaju na Azijata.

– Sve je bilo isplanirano da i Gionis i Vang budu u Srbiji i da su na raspolaganju sva tri meča. Gionis je stigao za već za prvi meč, ali Vang me je zvao sa aerodroma u devet ujutru i javio da je kasnio let i da će u Budimpešti da bude u sedam uveče. Nismo ga imali za prvi meč i sve je palo u vodu – objasnio je Bojan Milošević.

Da situacija bude gore ni postava za prvi duel nije bila dobra.

– I bez Kineza je bilo teško, ali kad je Pajkov u drugoj partiji izgubio od Petkova sve je palo u vodu. Nadali smo se njegovim bodovima, Saletovom jednom partijom i prilikom da se nekako dokopamo dubla. Ispostavilo se da je Petkov za Pajkova opasniji od Petea. Kad je gusto Marko zna da odigra fantastično – kroz smeh je priznao Milošević.

Sve se okrenulo kad je Kinez stigao.

– Konačno da smo i jedni drugi bili koliko-toliko kompletni. Uložili smo u strance a ni mi ni oni u prethodna dva duela u Prvenstvu ih nismo imali na raspolaganju. Jedanput je Radnički bio bez Gionisa, a drugi put mi bez Vanga.

Meč je odigran u dvorani Majdan, koja nije svakodnevni dom crno-belih.

– Moram da im se zahvalim što su nam izašli u susret. Imali smo sjajne uslove i publiku. Nadam se da smo se odužili za dobru atmosferu pobedom. Svaki meč je bio tesan iako 4:1 to ne govori. Međutim sve je rešavano na jednu dve lopte -zaključio je Milošević.

PARTIZAN – RADNIČKI BEOČIN 4:1

Zengji Vang – Petjo Krastev 3:0 (14:12, 14:12, 11:5)

Mihail Pajkov – Panajotis Gionis 1:3 (8:11, 11:8, 5:11, 6:11)

Aleksandar Karakašević – Marko Petkov 3:1 (6:11, 11:6, 11:8, 11:7)

Mihail Pajkov – Petjo Krastev 3:1 (15:17, 11:8, 11:7, 11:8)

Zengji Vang – Marko Petkov 3:1 (8:11, 14:12, 11:7, 12:10)

Originalni članak:Sportski žurnal