Mijailović: Partizan uvećao prihod od prodavnica 200 puta!

KK Partizan je u utorak proslavio 32 godine od najvećeg uspeha u svojoj istoriji – osvajanje naslova prvaka Evrope u dramatičnom istanbulskom finalu sa Huventudom. Tom prilikom Partizan je otvorio posebnu tematski obojenu klupsku prodavnicu.

Na severnoj tribini stadiona FK Partizan, otvoren je „šop“ koji, između ostalog, ima za cilj da podseti na veliki uspeh mladog tima koji je osvojio najjače kontinentalno takmičenje, iako skoro da nije mogao da računa na prednost domaćeg terena.

Prilikom otvaranja nove prodavnice, govorio je i predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović. Prvi čovek šampiona ABA lige istakao je značaj prihoda koji klub dobija na ovaj način – prodajom majica, dresova i ostalih navijačkih rekvizita.

Za Partizan je ovo važan trenutak, kao što je važno da klub razvija sportske rezultate i sport, jako je važno da razvija taj biznis deo da bi klub imao od čega da živi. Hteo bih da se zahvalim Partizanovom menadžmentu koji je dosta bio kreativan kada su u pitanju naše prodavnice. Ovo je jako lep datum posvećen istoriji Partizana. Želim da kažem našim navijačima da će ovih ‘šopova’ biti u budućnosti otvorenih i u dijaspori, razmišljamo da otvorimo prodavnicu i u Banjaluci, verovatno i u Austriji, u Beču. Radimo na tom projektu i ovo je postao jako važan deo prihoda našeg kluba. Mi smo prošle godine kada su u pitanju šopovi uvećali 200 puta prihod u odnosu na pre tri godine“, poručio je predsednik Partizana.

Originalni članak: Mondo.rs