Stevanović: “Leonardo i Đurđević se nisu slagali, Nikolić može u Seriju A”

Penzionisani fudbaler i igrač u poslednjoj šampionskoj sezoni Partizana Alen Stevanović govorio je o atmosferi u ekipi tokom tih trofejnih godina.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Stevanović je u Partizanu proveo dve godine tokom kojih je podigao dva trofeja Kupa Srbije i poslednju prvenstvenu pred period dominacije Zvezde.

Nosioci te generacije bili su Brazilac Leonardo i Uroš Đurđević, ubitačni napadački tandem, koji prema njegovoj priči nije bio u dobrim odnosima van terena.

Nisu se slagali. Stalno je nekom nešto falilo. Nekad se to i videlo na terenu, znali su da ne dodaju jedan drugom, jako čudan odnos. S druge strane, ‘ludilo’ kako su igrali. Ne znam koliko su golova dali. To je Marko (Nikolić) sve ‘hendlovao’ i mi sa njim. Bilo je tenzija, međutim, funkcionisalo je”, deli uspomene Stevanović u podkastu “Alesto”.

Trener tog sastava bio je Marko Nikolić, jedan od najperspektivnijih srpskih stručnjaka.

Vratio me je u život, produžio karijeru. Već sam tad video da će on da napravi iskoriak, da će da napravi posao u inostranstvu. Jako je pameta i vredan, kvalitetan. Ima dobre treninge i analize. Ne davi mnogo, zna tačno šta treba da kaže i radi. Psihologija” ističe nekadašnji krilni igrač “crno-belih”.

U razgovoru sa voditeljom Aleksandrom Stojanovićem se dotakao Nikolićevog poznavanja italijanskog i kako bi se snašao u Seriji A.

“Snašao bi se sigurno. Sad več ima i iskustvo. Radio je u Videotonu i Lokomotivi, sad je bez posla neko vreme i sleglo mu se sve. Ubeđen sam da ga tek čeka veliki posao”, izjavio je Stevanović.

Originalni članak: Sportske net