STATISTIKA NE LAŽE! Vlahović je ove godine bolji od Ronalda, Lukakua i Imobilea, a porede ga sa Levandovskim i Halandom

Srpski fudbalski reprezentativac nastavio da rešeta i bolji je strelac od Kristijana Ronalda, Romelua Lukakua i Ćira Imobilea.

Napadač Fjorentine nastavio je tamo gde je stao, a golovima sa bele tačke u 33. i 49. minutu je doneo pobedu na teškom gostovanju Atalanti na kojem je pretrpeo rasističke uvrede od strane domaćih navijača.

Vlahović sada može da se pohvali da je u 2021. godini, na 27 utakmica Serije A postigao 20 golova!

On je u ovoj godini najbolji strelac ovog takmičenja, a iza sebe je ostavio vrhunske napadače.

Kristijano Ronaldo je postigao 17 golova na 25 utakmica, Ćiro Imobile 15 na 25 mečeva, dok je Romelu Lukaku igrao na 23 utakmice Serije A ove godine i na njima je 13 puta bio strelac.

– Samo da nastavim ovako – bila je kratka izjava Dušana Vlahovića.

Neverovatan podatak za momka koji je rođen 2000. godine i koji je u prva tri kola u novoj sezoni postigao isto toliko golova, a u međuvremenu bio strelac i na prijateljskoj utakmici reprezentacije Srbije protiv Katara.

Vlahovića porede sa Robertom Levandovskim i Erlingom Halandom, dvojicom od tri fudbalera koji su u top pet liga Evrope postigli više golova od njega. Poljak je postigao 30, a Norvežanin 22 gola. Pored njih, bolji strelac od Vlahovića u 2021. godini u ligama petice je samo Lionel Mesi sa 23 golova.

Pratili smo u subotu i dešavanja u Engleskoj gde je, nakon četiri utakmice Fulama u kojima je bio strelac, Aleksandar Mitrović u 6. kolu Čempionšipa prekinuo seriju, a ujedno je i njegova ekipa doživela prvi poraz u sezoni.

Verovatno je i teža povreda koju je doživeo na utakmici nacionalnog tima protiv Luksemburga uticala na snažnog centarfora koji je uprkos prelomu jagodične kosti od početka do kraja igrao protiv Blekpula.

Originalni ččlanak : Kurir sport