STANOJEVIĆ PRED SOČI: Važno je da nam rivali ne stvaraju šanse, dobro bi bilo da u Beogradu odlučujemo o tome ko ide dalje

Partizan gostuje Sočiju u trećem kolu kvalifikacije za Ligu konferencija, a o ovoj utakmici govorio je Aleksandar Stanojević, trener crno-belih.

СТАНОЈЕВИЋ ПРЕД СОЧИ: Важно је да нам ривали не стварају шансе, добро би било да у Београду одлучујемо о томе ко иде даље (ФОТО)

Klub iz Humske sigurno ima dobre šanse da se plasira u narednu rundu takmičenja, a strateg “parnog valjka” ističe da je bitno da se ekipa sa aktivnim rezultatom vrati u Beograd.

–  Povoljan je svaki rezultat koji ostavlja mogućnost da u revanšu budemo u igri. Da ne filozofiram, bitno je da se utakmica završi tako da pred našim navijačima mi odlučujemo ko ide dalje – jasno je stavio do znanja trener Partizana šta mu je cilj, pa je dodao:

– Definitivno smo u dobrom momentumu. U odnosu na prethodno kolo kvalifikacija, razlika je što prvi meč igramo na strani, uz podsećanje da ne važi pravilo duple vrednosti gola u gostima. Uvek idemo s namerom da ostvarimo povoljan rezultat, da barem ostanemo u situaciji da odlučujemo na svom stadionu.

Ono što može da ga raduje je činjenica da ekipa nije primila gol 450 minuta takmičarskog fudbala nije matiran. Ako se obračuna i pripremni period onda su to 772 minuta.

– Važno je da nam protivnici ne stvaraju šanse, Rostov je u generalnoj probi imao samo jednu. Igramo dobru odbranu, ne samo poslednja linija, već čitav tim. Nikad se ne zna u kom pravcu će se razvijati meč, ali generalno sam zadovoljan defanzivom cele ekipe. S druge strane, naš stil je da napadamo na različite načine, da svi mogu gol da postignu, samo što će nam u Rusiji nedostajati Nemanja Jović, daje nam oštrinu u napadu, svaku utakmicu mu se ukaže jedna ili dve prilike.

Neće samo Jović biti van protokola. Utakmicu u Rusiji propustiće i Aleksandar Miljković, Ivan Obradović i Sejduba Suma.

Imali smo neke dileme, pojedine igrače svesno odmarali da bi, možda, igrali u Rusiji, ali nam svaka utakmica donese nešto novo. Osim toga, Soči ima izvanredan prekid, prošle sezone bio je, posle Lokomotive, najefikasniji ruski tim u tog sementu. Izuzetno opasan. Moramo da vodimo računa o svemu, tako pravimo tim. Nešto sam planirao, na kraju promenio.

SPREMNI Bibras Natho i Aleksandar Stanojević/FOTO: FK Paritzan
Stanojević je istakao da će se bolje snaći onaj tim koji na startu utakmice pokaže vrline.

Ja se uvek prilagođavam protivniku. I u prošlom kolu prvenstva, sa Voždovcem, bilo je isto. Dajem igračima smernice. Jedno je igrati protiv četvorice pozadi, drugačije kad se namerite na trojicu u liniji. Naravno, ako ste pravi i kvalitetni, onda nametnete vašu igru. Može da se desi da vodimo glavnu reč, a možda nam se Soči nametne i onda mi igramo drugačije. Zavisi ko se kome nametne.

Na kraju se dotakao i novog golmana Partizana, iskusnog Milana Lukača.

– NJegov angažman me menja ništa. Aleksandar Popović i Nemanja Stevanović brane odlično. Imamo strategiju da je Pop prvi izbor, imaće najveću minutažu, Neca će imati isti status, a Lukač nam daje sigurnost i mirnoću da ga imamo kao ozbiljno rešenje ako uđemo u bilo kakvu situaciju. Već je bio u Humskoj, zna šta znači biti deo ove priče. Opet, nikad se ne zna… – pojasnio je Stanojević.

On je prošao lekarske preglede, ali nije stigao da bude registrovan za ovu rundu takmičenja, pa je ostao u Beogradu.

Podsetimo, utakmica Soči – Partizan igra se sutra od 18 sati.

Originalni članak: Novosti.rs