Stanojević otkrio šta treba Markoviću – Zna kako se izvlači maksimum iz kapitena

Zanimljiv inervju trenera i kapitena.

Kapiten Partizana Lazar Marković govorio je za zvanični kanal Lige konferencija o dolasku u crno-bele i njegovom iskustvu u Partizanu. U dosadašnjem toku Lige Konferencija, Marković je bio od velike pomoći  “parnom valjku”. Na meču druge runde, u pobedi nad Florom postigao je oba gola, dok je u kvalifikacijama takođe upisao odlučujući gol protiv Dunajske Strede u prvoj pobedi nad ovim timom.

Mi smo familijarno Partizanovci. Od malena smo nučeni da volimo Partizan. Bilo mi je potrebno da se vratim, prvenstvenog zbog sebe. Osećao sam veliki ponos kad sam (na promociji, op. au) podigao dres sa svojim brojem. Kući sam, ovde su mi porodica, prijatelji, rođaci. Uvek sam voleo Partizan i uvek ću ga voleti. Za mene je on na prvom mestu“, govorio je Marković prisećajući se početka profesionalne karijere.

“Sećam se kad je trebalo da debitujem za kadete Partizana, majka nije htela da me pusti na pripreme ili neki turnir, ne sećam se tačno, zato što nisam bio dobar u školi. Onda je stigao poziv Aleksandra Stanojevića i sve je ispalo kako je ispalo. Sad sam jedan od iskusnijih u ekipi, vratio sam se iz inostranstva, naravno da osećam veliki pritisak“.

Trener Aleksandar Stanojević govorio je o značaju kapitena crno-belih za tim, ali se prvo dotakao njihove rane saradnje. 

Lazar zahvaljujući harizmi ima najveći uticaj na našu ekipu. Te 2011. stavio sam ga da bude starter sa 16 i po godina, postigao je desetak golova, iskočio, postao A reprezentativac, napravio dobru karijeru. Igrao je sjajno za Benfiku, doneo i njoj titulu, ostvario veliki transfer u Liverpul…Samo mu je bila potrebna pažnja nekog ko ga poznaje. A ja znam kako da od njega izvučem maksimum, kako da radim sa njim.

Stanojević je deo crno-bele porodice od ranih dečačkih dana, što mu je, kako kaže, omogućilo da uspešno obavlja trenerski posao danas.

Kao 13-godišnji dečak sam došao u Partizan, prošao sve selekcije, imao vrhunske trenere, naučili su me ljubavi prema ovom klubu, da je ona važnija od bilo čega takmičarskog. Jasno mi je kako klub živi, na koji način navijači žive za klub, kako razmišljamo. To iskustvo mi omogućava da s lakoćom radim posao. Moja ambicija je da posle četiri godine vratim titulu na naš stadion“, dodao je Stanojević.

Originalni članak: Sportske net