Stanojević o problemima sa Bajbekom, Markovićem, nezadovoljnim igračima…

Mačva i Partizan će u petak odigrati utakmicu 32. kola Super lige Srbije, a duel u Šapcu je najavio šef struke gostiju Aleksandar Stanojević.Bodovna razlika na tabeli je velika, kao i u pozicijama. Partizan je drugi sa 77, a Mačve pretposlednja sa 21 bodom.

-Igramo u gostima protiv ekipe koja je već ispala iz lige. Međutim, mi imamo naše ciljeve i naš način igre sa kojim želimo da nastavimo – rekao je Stanojević, koji ni u ovom duelu neće moći da računa na Svetozara Markovića i Žana-Kristofa Bajbeka.

Za Bajbeka je bilo planirano da uđe sa klupe, ali je povraćao, oseća se loše i neće biti u konkurenciji za tim. Što se tiče Svete Marković, videćemo da li će biti u mogućnosti da igra u polufinalu Kupa.

Podsetimo, crno-beli će u sredu igrati sa Vojvodinom u meču nacionalnog kupa.

Stanojević je takođe govorio i o šansama da sada mladi igrači dobiju češće priliku za dokazivanje

-Imamo 30 igrača u sastavu i teško je da svako dobije šansu. Biće tu i nezadovoljnih igrača. Trudimo se da mladim igračima ukažemo šansu i mislim da sam u prethodnom periodu davao priliku mladima da se nametnu.

Koliko će još ko dobiti minuta na terenu, zavisi od njih, ali i situacije. Duplirane su nam pozicije, praktično imamo po tri igrača na svkom mestu u timu i ne možemo nešto da radimo preko reda – objasnio je strateg Partizana, ali i potvrdio da Aleksandar Popović ipak neće biti među stativama i za meč u Šapcu.

Volim da mi svi igrači budu u fokusu i zato stalno rotiramo, da imam što više njih na raspolaganju koji su u pravom ritmu. On je pokazao da je sadašnjost i budućnost Partizana. Napredovao je dosta i ima rutinu – objasnio je Stanojević.

Takođe je napomenuo će Maki Banjak biti u konkurenciji, ali i da 17-godišnji Marko Milovanović, koji je priključen prvom timu, neće debitovati u Šapcu.

Utakmica će biti odigrana u petak, početak je zakazan za 18:05, a glavni sudija biće Pavle Tomić.

Tekst : Meridiansport