Stanojević nije odmarao: Zvezdino pojačanje znam od pre, a Spartu sam dobro prostudirao i još ću se baviti Česima

Trener Partizana danas odradio prvu prozivku igrača u 2022. godini.

Stanojević nije odmarao: Zvezdino pojačanje znam od pre, a Spartu sam dobro prostudirao i još ću se baviti Česima

FK Partizan

Potpisom na ugovor do 2024. godine Aleksandar Stanojević je započeo pripreme za sve što Partizan očekuje tokom prolećnog dela sezone, kada će ciljevi biti odbrana “plus 5” u odnosu na Zvezdu i eliminacija Sparte kao prve prepreke za nastavak sna o dugom evropskom proleću 2022. godine.

Zadovoljstvo mi je da sam produžio ugovor. To je odraz obostranog poverenje, od početka smo u ovome zajedno i tako nastavljamo. Nismo ostavili nijedan zarez, a to želimo da uradimo i kada su igrači u pitanju da se ne bi vodile priče “ostaje”, “odlazi”… Važno je da svi imamo mirne glave i da uzajedno idemo u tom pravcu – rekao je Stanojević.

Obećali ste da ćete tokom odmora studirati Spartu?

Gledao sam Spartu tokom pauze, jedna organizovana ekipa, ima svoj sistem. Dosta su čvrsti, imali su neka pojčanja, pratićemo ih i u pripremnom periodu. Mislim da je to jedan adekvatan protivnik za nas, kao što smo i mi adekvatni za njih. Šanse su 50:50, dobro smo ih analizirali kako igraju protiv određenih sistema, ali nastavićemo da ih pratimo.

Kakav je plan rada?

– Radićemo dva puta dnevno svaki dan i čekaćemo gde ćemo ići dalje, Turska ili Španija…. Remeti nas ovo, ali ovo je covid vreme i već smo morali da se naviknemo na to.  Što se tiče igrača, Natho će ući u maksimalan rad, dok Markoviću treba još malo vremena da bi bio skroz fit. Rikardo kasni uz moje dopuštenje dva dana.

Nemanje Jovića nije bilo na prozivci?

–  Jović, Miljković, Lutovac i Obradović su pehlađeni. Da li sad oni imaju covid ili nemaju, videćemo. To su neke normalne stvari.

Pojačanja?

Imamo nekoliko opcija. Jedna bi danas mogla da se reši, ostale, ako se ova ne ostvari, mogle bi da se realizuju u narednih tri do pet dana. Srspki igrač je u pitanju.

Da li ste pogledali Zvezdino pojačanje Ohija iz Norveške?

 Jesam, naravno, dosta puta još tokom sezone. Sada ga nisam gledao. Odličan igrač, to je dobro, pojačavaju se… Mi ćemo se pojačati ako nam se desi neki dobar igrač na tržištu. Ako se pojavi, dobrodošao je, ali nećemo uzimati tek tako, jer popunjeni smo na svim pozicijama osim na zadnjem veznom. Nećemo da “zatvaramo” igrače koje imamo – rekao je Stanojević.

Šta mislite o savetu predsednika Milorada Vučelića igračima o vakcinaciji?

–  U savremenom svetu se ne može funkcionisati drugačije. Ako ne pričamo o zdravlju, onda moramo govoriti o socijalizaciji, o potrebama kao što su putovanja, igranja utakmice… Ja sam se tri puta vakcinisao i četvrti put ću ako bude trebalo, jer verujem u nauku. To je individualna stvar, ali mi smo u timskom sportu, ovo je ekipa i moraš praititi pravila ekipe. Individualni sport je nešto drugo, ali ovde smo mi svi zajedno. Kod nas je dva-tri igrača nevakcinisano, s ti mšto ima i onih koji imaju izuzeće jer su preležali covid i sada čekaju trenutak da se vakcinišu.

Originalni članak 24sedam.rs