Šta kažu pravila ABA lige: Ako Zvezda hoće u Pionir…

ABA lige je odredila termine utakmica u finalnoj seriji između Partizana i Zvezde, u kojoj će Partizan braniti tron, a Zvezda imati prednost domaćeg parketa.

Prvi meč je na programu 13. maja, drugi dva dana kasnije, treći – 19. maja. Eventualna četvrta utakmica bi se igrala 21. a majstorica 25. maja. Poprište svih duela, za sada je „Arena“, ali…

Ali, Zvezda ima pravo da izabere dvoranu u kojoj će igrati kao domaćin, pa samim tim nije isključeno da crveno – beli svoje mečeve igraju u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Jasno je da bi izabranici Janisa Sferopulosa imali mnogo veću podršku izvan „Arene“, ali za sada još uvek nije prosleđen zahtev za promenu dvorane.

Zvezda se pre početka sezone pohvalila da je prodala 12 hiljada sezonskih ulaznica, interesovanje za utakmice koje slede je ogromno među navijačima Zvezde, a dvorana „Aleksandar Nikolić“ maksimalno može da primi osam hiljada navijača.

Što se ABA lige tiče i propozicija, Zvezda može da promeni mesto odigravanja utakmice, može i ima pravo da umesto „Arene“ utakmice finalne serije igra u dvorani „Aleksandar Nikolić“. Kakav će biti epilog, saznaćemo jako brzo, jer je prvi meč na programu već 13. maja.

Originalni članak: Sport Klub.rs