„Neka igraju gde god hoće!“

Aleksa Avramović je bio najefikasniji igrač na današnjem meču

Partizan se pobedom nad Budućnosti plasirao u finale ABA lige, gde će se suočiti sa Crvenom zvezdom. Posle meča, Avramović je dao izjavu o utakmici i osvrnuo se na narednu sezonu.

 Sada imamo utakmicu protiv Zvezde, biće napeto i čvrsto, svako će ići na pobedu, a mi ćemo učiniti sve da Partizan odbrani titulu. Daće Bog, mogu slobodno da kažem kao Srbin koji normalno razmišlja, da će oba srpska tima da igraju Evroligu sledeće sezone – rekao je Avramović.

Na pitanje novinara o realnosti te tvrdnje, odgovorio je:

– Ne smatram da su one najave da će samo jedan klub da igra Evroligu realne, baš ne smatram tako. Zvezda je imala koliko, 18.000 gledalaca, mi 20.000… Mi smo doneli 38.000 gledalaca u proseku, podigli gledanost Evrolige i šta sad… Nisam neko ko odlučuje, ali ne deluje mi rezonski. Razmišljam objektivno i nisam neko ko gleda navijački. Idemo sada u utakmice, sa pokušajem da pobedimo.

Crvena zvezda će imati prednost domaćeg terena u finalu.

– Uvek je bila priča o tom domaćem terenu, Budućnost je poslednja koja je dobila kao gost u seriji. Velika je prednost domaći teren, ali videli smo sada kako je bilo u dve majstorice Evrolige, pa šta se desilo na kraju, gosti su razbili maler. Ne znam zašto mi to ne bismo uradili ovde – dodao je Avramović.

Što se tiče lokacije finala, Zvezda još nije objavila gde će biti odigrano.

– Neka igraju gde god hoće. Imamo odmor i trening, ne razmišljamo o tome gde će biti domaćini. Gde god da budu, super. zaključio je Avramović.

Originalni članak: Hotsport.rs