Smit: U Partizan sam došao zbog Obradovića

Bek crno-belih govorio i o derbiju i izjavio da priliku za revanš imaju već krajem januara

Džejlin Smit izjavio je za Sportske novosti da je u Partizan došao zbog navijača, kluba i trenera Željka Obradovića.    Smit je krajem prošle godine napustio Virtus iz Bolonje, a odlučio je da nastavi karijeru u Partizanu.

– Nisam igrao koliko sam mislio da ću da igram u Bolonji, izgubio sam mesto u rotaciji. To je bilo dobro mesto s kvalitetnim igračima. U Partizanu je sve dobro, ovde sam dve nedelje i nemam na šta da se žalim. Svi mi pomažu, prvi put sam usred sezone promenio klub – rekao je Smit.

Hrvatski reprezentativac je potom uporedio Željka Obradovića i Serđa Skariola.

– Obradović je odličan, sve je puno lakše sa njim. Svi mi govore da ga slušam i pratim, onda će sve da bude u redu, sam sam se u to uverio. Obradović i Skariolo su veliki taktičari, dobro znaju šta žele, imaju dosta akcija i pravila u odbrani. I jedan i drugi idu od meča do meča sa velikim naglaskom na taktiku – dodao je košarkaš Partizana.

Smit se osvrnuo i na nedavni meč 19. kola Evrolige između Crvene zvezde i Partizana (88:72).

– Partizan je pobedio Zvezdu na prva dva meča u ovoj sezoni, a oni su hteli da nam se revanširaju za te poraze. Pogađali su iz svih pozicija, igrali su dobro, ali ponovo ćemo igrati protiv njih krajem januara. Što se tiče ambijenta, atmosfera u Srbiji je sjajna, košarka je najverovatnije prvi sport u državi. Znao sam i pre dolaska da su navijači Partizana fantastični. Sigurno je to uticalo na moju odluku, ali došao sam u Partizan i zbog trenera i kluba. Uvek želim da radim sa najboljima, da napredujem svaki dan i da to dalje nosim sa sobom – naveo je Smit.

Originalni članak: Sportaki žurnal.rs