Šmekerska izjava Šarunasa Jasikevičijusa posle pobede nad Partizanom: “Ovo nema nigde”

Trener Barselone oduševljen je atmosferom u Areni

Košarkaši Partizana posle velike borbe, poraženi su od Barselone u meču 31. kola Evrolige u krcatoj Areni, i tako, odložili “overu” plasmana u Top 8 fazu takmičenja.

Posle meča, trener Barselone Šarunas Jasikevičijus je istakao:

Čestitam igračima, navijačima, čestitam Partizanu na kreiranju atmosfere za igranje košarke. Nije lako, to je sigurno. Ali ovo je bila jedna od najboljih utakmica ove sezone, videti navijače, atmosferu… Mislim da kako je utakmica išla, moramo biti zadovoljni kako smo odigrali, igrali smo dobru košarku u prvom poluvremenu, ali ne dovoljno jako. Nismo izjednačili Partizanov intenzeitet i nekoliko izgubljenih lopti, nekoliko situacija gde smo bili sporiji. Koštalo nas je osam poena, što je mnogo. U drugom poluvremenu smo bili bolji, igrali smo jače, odbrana je bila bolja. Izašli smo agresivno u 3/4 i preuzeli smo kontrolu utakmice. Odgovorili smo na sve što je Partizan igrao, pogodili i nekoliko teških šuteva.

Dante, igrao je za vas, jeste li iznenađeni i gde se popravio?

Pokušavamo da igramo najbolju moguću košarku i kako ide sezona, pokušavamo da se poboljšavamo. Mislim da smo imali probleme na početku sezone sa povredama, nismo imali čitav roster. Ključ za naš tim jeste da se unapredimo fizički, a mislim da smo bolji. Kada su igrači jači, oni igraju bolje. Videćemo, nema garancija u životu. Ja mislim da igramo bolju košarku kako sezona ide, ali takav je život… Teško je pobeđivati na visokom nivou. A što se Dantea tiče, nismo imali šanse da ga zadržimo zbog siutacije u klubu, on je imao odličnu sezonu sa nama prošle godine, a da će druga godina biti i bolja. On je napravio korak unapred, odličan je momak, veoma velik radnik, ima sve. Trenira ga najbolji trener u Evropi, kako sezona ide, on će biti bolji, kao i ostatak Partizana. Kada Dante pogađa trojke, on je nezaustavljiv, teško je braniti to. DAnte je imao sjajnu utakmicu danas.

Naneli?

Ako pogledate statistiku, Partizan je najbolji tim u Evroligi u “drive and kick”, mislim da za sve nas, za trenere tema broj jedan jeste da brinemo o timskoj igri. Oni rade sve, oni su odigrali protiv, sve su radili protiv Olimpijakosa. POkušali smo da zaustavimo to, protiv ovakvim timova rizikujete. Izaberete da radite nešto, nešto što mislite da nije loše. Izgubili smo nekoliko 50-50 lopti u prve dve četvrtine koej su mogle da nam donesu bolju defanzivni performans i Partizan je imao 45 poena. Dosta puta morate da “izaberete” svoj otrov.

Niko ne želi da igra protiv Željka u plej-ofu, omžda ćete igrati

– Mislite da će ostati kući ili da ćemo mi? Neće doći? Ako hoćete da budete šampion, morate pobediti svakog, morate biti najbolji tim. Znam šta misle o Partizanu, o načinu na koji igra. Preći ćemo taj most kad dođemo do njega.

Da li je Barselona isuvišna iskusna da bi podlegla ovakvom meču?

– Mislim da navijači imaju uticaj na svakog igrača, ono što sam osetio ovde, nisam nigde na svetu. Preko 20.000 ljudi je protiv vas. Okej, 20.000 zvanično, ali znamo koliko više je unutra. Zašto se smejete? Da, to je činjenica, ovo je bio ključ, naši igrači su imali pritisak, oni su odgovorali. Imali smo dobru utakmicu u drugom poluvremenu.

Zašto BArselona igra promenljivo, da li je teže u ACB nego Evroliga.

Evropska košarka sada ima 90 utakmica, naše utakmice u ACB su na istom nivou kao Evroliga, praktično igramo dve Evrolige, voleo bih da imamo isti performans, ali je teško za igrače.

Barselona u ovakvom izdanju glavni kandidat za titulu

– Ne znam, nije važno. Bitno je šta je na terenu, šta pokazujete, šta se dešava u svlačionici. Važno je da verujemo u sebe.

Originalni članak Telegraf.rs