Slovenci sipaju optužbe na račun Save Miloševića: Dovodio i gurao svoje igrače, drugima oborio vrednost

Olimpija, za sada, iz senke ratuje sa Miloševićem

Otišao je Savo Milošević iz Olimpije, dobio je otkaz zbog nedovoljno dobrih rezultata, ali izgleda da se štošta iza brda valja.

Nečim je srpski trener ozbiljno naljutio Slovence, koji sipaju optužbe na njegov račun. Pisali su tamošnji mediji pre nekoliko dana da su u Olimpiji danima otezali sa otkazom Miloševiću jer su tražili način kako da ga otpuste, ali na njegovu štetu, da ne bi morali da mu isplate ceo ugovor ili obeštećenje. Ali, nisu uspeli da ga nađu. Što ne znači da i dalje ne traže neko „alternativno“ rešenje.

Kako piše list Ekipa, čelnici Olimpije, za sada bez zvaničnih istupa, tvrde da im je Milošević naneo „finansijsku štetu“. List piše kako iz tabora Zmajčeka govore da je Savo „dovodio svoje igrače, preko menadžera sa kojima je sarađivao“, pa kako je te „svoje“ igrače forsirao na štetu drugih, a samim tim je tim drugim padala vrednost na fudbalskom tržištu. Potpuno besmislena priča, jasno, jer nikog nije mogao Savo sam da dovede i „instalira“ u tim…

Ali, to samo potvrđuje celu priču kako bi u Ljubljani voleli da smisle razlog kako da ne isplate ceo ugovor Miloševiću, a po kojem bi trebalo da zaradi 400.000 evra po godini, plus još 200.000 za njegove saradnike koje je doveo sa sobom, a koji su takođe dobili otkaze.

Milošević je na klupi Olimpije bio od 16. juna do 10. oktobra ove godine, vodio je tim na 16 utakmica i ostvario učinak od osam pobeda, dva remija i šest poraza. Na evropskoj sceni su Zmajčeki ispali u kvalifikacija za Ligu Konferencije od Santa Klare, dok su u domaćem prvenstvu na trećem mestu.

Originalni članak Mozzart sport