Slaviša osvojio Moskvu, pa uporedio Srbiju i Rusiju: Nemamo izbora

Srpski stručnjak Slaviša Jokanović pričao je posle pobede Dinama u derbiju Moskve protiv CSKA (2:1) o pauzi koja će zbog Mundijala trajati tri i po meseca. Bivši as Partizana povukao je između Rusije i Srbije, gde će takođe biti najduža pauza u istoriji Superlige.

Dinamo iz Moskve konačno je u proradio pod komandom Slaviše Jokanovića i beleži fantastične rezultate, što potvrđuje učinak od pet pobeda u prethodnih šest susreta u svim takmičenjima.

Ipak, ono što definitivno ne ide na ruku Srbinu i njegovoj ekipi koja je ušla u fantastičnu formu, jeste mundijalska pauza.

Fudbal u Rusiji staće na tri i po meseca kada je prvenstvo u pitanju, a identična je situacija i u Srbiji.

Novinare u Rusiji je posle pobede Dinama nad gradskim rivalom zanimalo kako Slaviša Jokanović gleda na čitavu situaciju.

„To je svakako više nedostatak nego prednost, ali nemamo drugog izbora. Zimska pauza se odnosi na prvenstvo, dok u Kupu Rusije imamo još dve utakmice. Ukoliko povučemo paralelu sa Srbijom i mi smo prvenstvo podelili na dva dela. Neophodno je prilagoditi se pomenutim uslovima i trenirati u onim zemljama gde je to moguće“, rekao je bivši trener Fulama.

Bivši reprezentativcac Jugoslavije koji je u junu ove godine seo na klupu Dinama bio je zadovoljan izdanjem svog tima koji je u napetom meču 17. kola Premijer lige Rusije uspeo da izađe kao pobednik u dvoboju sa CSKA. Slaviša je tako kompletirao trijumf nad rivalima iz Moskve, jer su pred njima prethodno pali i Spartak (1:0) i Lokomotiva (3:1).

„Odigrali smo dobru utakmicu, ali nam nije bilo prijatno. Jer, derbi je uvek specifična utakmica. CSKA je imao veliki broj kornera, pretili su iz prekida, ali smo posle pola sata igre u prvom poluvremenu preuzeli kontrolu igre. U nastavku smo bili dosta bolji, kreirali smo veliki broj šansi, dok je CSKA u poslednjih deset minuta susreta vršio veliki pritisak. Ipak, uspeli smo da odolimo i da slavimo“, rekao je Slaviša.

Jokanović se osvrnuo i na promašen penal Danila Fomina u 80. minutu, pri rezultatu 2:1 za domaći sastav.

Rus je prethodno hladnokrvno realizovao čak 17 jedanaesteraca, ali je ovoga puta omanuo.

„Ne mislim da će Fominov promašaj sa bele tačke negativno uticati na njega. Ne znam mnogo igrača koji su realizovali 17 penala u nizu! Verujem da su Mesi i Ronaldo promašili više puta od Fomina. Naravno, svaki fudbaler koji se približi lopti da izvede penal preuzima odgovornost“, zaključio je Srbin na klupi Dinama Slaviša Jokanović.

Moskovljani će na zimsku pauzu koja je stigla nikad ranije zbog Mundijala u Kataru otići sa četvrte pozicije i 29 bodova, dok CSKA ima isto toliko i peti je na tabeli zbog slabije gol razlike. Lider je Zenit iz Sankt Peterburga sa 42 osvojena boda, a prati ga Spartak Moskva koji zaostaje šest bodova.

Originalni tekst Sputnik portal.rs